Σκληρή σύγκρουση κομμάτων στη δεξιά «πολυκατοικία»

Σκληρή σύγκρουση κομμάτων στη δεξιά «πολυκατοικία»

Ελληνική Λύση, Νίκη, ΛΑΟΣ και Φωνή Λογικής απευθύνονται, ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσα κόμματα μπορεί να «χωρέσουν» πίσω από το πολλαπλά φορτισμένο –και με αρνητικό πρόσημο από το παρελθόν– τρίπτυχο «Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια» στην τελική ευθεία για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου; Μια πρώτη απάντηση δείχνει τον αριθμό 4, κυρίως, καθώς το πέμπτο της παρέας που χωροθετείται στα δεξιά της Ν.Δ. –οι Σπαρτιάτες– εξαιρέθηκε με απόφαση της Δικαιοσύνης από την εκλογική διαδικασία. Με κοινοβουλευτική παρουσία είναι κατά σειρά δυναμικότητας η Ελληνική Λύση και η Νίκη, ενώ από τον εξωκοινοβουλευτικό χώρο καταγράφονται, βάσει ιδιότυπης «αναγνωρισιμότητας», ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, που τώρα έχει αρχηγό τον Φίλιππο Καμπούρη, και η Φωνή Λογικής με επικεφαλής την Αφροδίτη Λατινοπούλου. Στο σύνολό τους, καθώς απευθύνονται στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, εκείνων δηλαδή που κατοικούν στα ακραία διαμερίσματα της λεγόμενης δεξιάς πολυκατοικίας, όχι μόνο εξ ανάγκης χρησιμοποιούν ίδια συνθήματα για να τους προσελκύσουν, αλλά και επιδίδονται σε μεταξύ τους συγκρούσεις απαξίωσης των αντιπάλων τους, σε μια σαφή προσπάθεια να αποθαρρύνουν το εκλογικό τους ακροατήριο από την επιλογή ανταγωνιστικών ψηφοδελτίων.

Η «εμφύλια» διαμάχη ανάμεσα στα κόμματα των Κυρ. Βελόπουλου και Δημ. Νατσιού έχει ξεκινήσει πριν ακόμη και από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ενώ συνεχίζεται και εντός Βουλής. Ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης δεν κρύβει πως θεωρεί το κόμμα του κ. Νατσιού «υποκομματίδιο» που δημιούργησε η Ν.Δ. «για να ανακόψει» το κόμμα του. Απαντώντας ο πρόεδρος της Νίκης κάλεσε τον κ. Βελόπουλο να δημοσιοποιήσει τα «στοιχεία» που θα αποδείκνυαν μια τέτοια καταγγελία, προσθέτοντας με καυστικό τρόπο ότι τα «στοιχεία» αυτά «συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα “χειρόγραφα του Ιησού” που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του».

Από την Ελλ. Λύση επανέρχονται με τον ισχυρισμό πως υπήρξαν και εκκλησιαστικοί κύκλοι που έδωσαν σαν «δεξιά δεκανίκια» στήριξη στη Νίκη, με το κόμμα του κ. Νατσιού να απευθύνει αντί άλλης απάντησης την ερώτηση στον κ. Βελόπουλο: «Δεν ξέρουμε τι να του ευχηθούμε. “Ο Ιησούς ή ο Δίας μαζί σου”; Η αλήθεια είναι ότι με το βιβλίο του “Ιησούς και Δίας”, μας έχει μπερδέψει για το ποιον ακριβώς έχει για θεό του». Στα διαλείμματα των εμφύλιων συγκρούσεών τους, πάντως, «συστρατεύονται» εναντίον των κύριων πολιτικών δυνάμεων, επικεντρώνοντας τα βέλη τους στη Ν.Δ. και προσωπικά στον πρωθυπουργό, ως υπέρμαχοι της προστασίας αφενός της Ελλάδας από τους πρόσφυγες – μετανάστες –κάνοντας χρήση κοινής ορολογίας, όπως «λαθρομετανάστες», «εισβολείς»– και αφετέρου της ελληνικής οικογένειας.

Και κάπου εδώ είναι που εισβάλλουν οι Καμπούρης – Λατινοπούλου: Για «λαθραίους εισβολείς» μιλάει ο πρώτος (που διαφοροποιώντας ελαφρώς το βασικό σύνθημα κάνει λόγο για «Ελλάδα – Ορθοδοξία – Οικογένεια»). Αναφορές σε «ισλαμοποίηση» της Ελλάδας κάνει η δεύτερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT