Δημοσκόπηση Pulse: Κοντά στον πήχυ του 2019 η Ν.Δ.

Δημοσκόπηση Pulse: Κοντά στον πήχυ του 2019 η Ν.Δ.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ

Την παγίωση της υπεροχής της Ν.Δ., που δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές εμφανίζεται να οδεύει προς μια ισχυρή επικράτηση έναντι των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και μια ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τη δεύτερη και την τρίτη θέση, δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, που δημοσιοποιήθηκε χθες. Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 28,5%, με μικρή υποχώρηση από το 29% που λάμβανε στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,5% και ποσοστό αυξημένο κατά μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Αντίστοιχη ενίσχυση ποσοστού εμφανίζει και το ΠΑΣΟΚ, που ακολουθεί στην τρίτη θέση με 11,5%. Η Ελληνική Λύση είναι τέταρτη με 7,5% και με μία μονάδα διαφορά ακολουθεί το ΚΚΕ, που μετρήθηκε στο 6,5%. Στο 3% βρίσκονται η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 και έπονται η Νέα Αριστερά με 2,5%, η Φωνή Λογικής με 2%, οι Δημοκράτες με 1,6% και οι Πατριώτες με 1%.

Με κατανομή των αναποφάσιστων, το ποσοστό της Ν.Δ. υπολογίζεται στο 32% –κοντά στο 33% και στον πήχυ του 2019 που έχει θέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης– και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,5%, το ΠΑΣΟΚ με 13%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 με 3,5% έκαστο, Νέα Αριστερά με 3%, Φωνή Λογικής με 2,4%, Δημοκράτες με 2% και Πατριώτες με 1,1%.

Τις περισσότερες θετικές γνώμες με διαφορά συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αξιολογείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 35%, με δεύτερο τον «κανένα» στο 23%. Ο Στέφανος Κασσελάκης λαμβάνει 13% και ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, Δημήτρης Κουτσούμπας 5%, Κυριάκος Βελόπουλος 5%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 4%, Αλέξης Χαρίτσης 2% και Δημήτρης Νατσιός 1%.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, αποτυπώνεται ενίσχυση της τάσης για αποχή από τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση αποτυπώνεται ενίσχυση της τάσης αποχής από τις ευρωεκλογές, καθώς πολύ βέβαιοι εμφανίζονται ότι θα συμμετάσχουν οι πολίτες σε ποσοστό 69%, 17% δηλώνουν αρκετά βέβαιοι και 7% μέτρια βέβαιοι. Στην προηγούμενη μέτρηση της Pulse, σίγουροι ότι θα πάνε να ψηφίσουν δήλωναν οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 74%, με ένα πρόσθετο 15% να απαντά «μάλλον ναι», θα ψηφίσει.

Η βεβαιότητα συμμετοχής μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η ηλικία των ερωτώμενων, με τους νέους ψηφοφόρους να είναι οι λιγότεροι σίγουροι ότι θα πάνε να ψηφίσουν. Ειδικότερα, στις ηλικίες 17-29 ετών πολύ βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν δηλώνουν σε ποσοστό 40%, στις ηλικίες 30-44 ετών το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται στο 59%, στις ηλικίες 45-59 μεγαλώνει ακόμη περισσότερο και διαμορφώνεται στο 75%, ενώ οι 60 και άνω δηλώνουν βέβαιοι ότι θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές σε ποσοστό 87%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT