Κυρ. Μητσοτάκης: Στην κάλπη για να ξορκίσουμε την αποχή – Το 41% είστε εσείς

Κυρ. Μητσοτάκης: Στην κάλπη για να ξορκίσουμε την αποχή – Το 41% είστε εσείς

Από το Ρέθυμνο, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως δεν πρέπει να «ξανασηκώσει κεφάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπέρμετρη παροχολογία

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να στείλουν με τη ψήφο τους στις 9 Ιουνίου μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και εμπιστοσύνης προς τη Νέα Δημοκρατία, κάλεσε από το Γεράνι Ρεθύμνου τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ολες και όλοι να βρεθούμε στην κάλπη και να ξορκίσουμε την αποχή. Να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία μια ακόμα μεγάλη νίκη, στις πολλές που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια μαζί», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Οπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη, «ναι, θα στείλετε μήνυμα, αλλά να είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί ποιοι είναι αυτοί που μας κατηγορούν δήθεν για αλαζονεία; Δεν κατηγορούν εμένα για αλαζονεία, όλους εσάς κατηγορούν, γιατί το 41% δεν είμαστε εμείς, είστε εσείς, είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος πείστηκε και μας εμπιστεύθηκε και πάλι να συνεχίσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, έκανε λόγο για την επίτευξη νίκης με «ευρωπαϊκό πρόσημο και όχι εθνικό πρόσημο», τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό «την επόμενη μέρα που θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες, να διαπραγματευτώ ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης, έχοντας εκλέξει τον μέγιστο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών».

«Τα τελευταία πέντε χρόνια άλλαξαν πολλά ως προς τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη. Θυμάστε πού ήμασταν το 2019, όταν για πρώτη φορά μάς εμπιστευτήκατε. Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα της οποίας η γνώμη και η φωνή μετράει στην Ευρώπη. Είναι η ευχάριστη έκπληξη ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης, ως προς τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε πετύχει», συμπλήρωσε.

Αιχμές στην αντιπολίτευση

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να αξιολογήσουν προσεκτικά το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και να αναλογιστούν ότι «οι ευρωβουλευτές τους οποίους στέλνουμε στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο πρέπει να είναι ευρωβουλευτές που να φορούν, πρώτα και πάνω απ’ όλα, το εθνόσημο της Εθνικής Ελλάδος».

«Το λέω αυτό, γιατί; Διότι είναι πραγματικά πολύ θλιβερό ότι τα τελευταία 5 χρόνια, ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων αξιοποίησαν τη θέση τους στην Ευρώπη για να υπονομεύσουν όχι την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά τη χώρα συνολικά. Διότι, όταν πηγαίνει ένας ευρωβουλευτής και ισχυρίζεται δήθεν ότι υπάρχουν ζητήματα κράτους δικαίου στην πατρίδα μας και ζητά την περικοπή κοινοτικών πόρων από την πατρίδα, αυτό δεν χτυπά την κυβέρνηση, χτυπά την Ελλάδα συνολικά», πρόσθεσε.

«Ελάτε να πούμε, λοιπόν, όλες και όλοι μαζί ένα μεγάλο “όχι” σε αυτές τις πρακτικές, ένα μεγάλο “ναι” στην παράταξη η οποία ξέρει και μπορεί να κάνει την Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη. Η αντιπολίτευση, χωρίς να μιλάει καθόλου για την Ευρώπη, έχει μετατρέψει αυτές τις ευρωεκλογές σε ένα άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πως δεν πρέπει να «ξανασηκώσει κεφάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπέρμετρη παροχολογία.

«Αυτοί οι οποίοι έρχονται σήμερα και λένε, κυρίως σε αυτά τα νέα παιδιά εδώ, ότι μπορούμε με ένα μαγικό τρόπο να ξοδέψουμε 45 δισ. ευρώ σε μία τετραετία χωρίς να χρεοκοπήσει η χώρα. Σας λένε ψέματα κατάμουτρα και το ξέρουν κιόλας. Στείλτε τους, λοιπόν, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Θα παραμείνει στον δρόμο της σταθερότητας, της προκοπής και της υπευθυνότητας», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT