Μητσοτάκης: Τοξικότητα και παροχολογία, το κοινό νήμα που συνδέει Κασσελάκη και Τσίπρα

Μητσοτάκης: Τοξικότητα και παροχολογία, το κοινό νήμα που συνδέει Κασσελάκη και Τσίπρα

«Ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε ήδη να είχε υποβάλει το “πόθεν έσχες” του»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, «θα μας οδηγούσε πίσω στην επιτήρηση», αλλά και για την υπόθεση των Τεμπών μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας στον ALPHA.

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη μη στήριξη της επιστολής τής κυβέρνησης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις πολυεθνικές. Επανέλαβε, δε, τη δήλωσή του στην «Κ» ότι δεν υπάρχει ζήτημα να πει ναι σε ενδεχόμενη πρόταση για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. 

«Ο Κασσελάκης έπρεπε ήδη να έχει καταθέσει το “πόθεν έσχες” του»

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «το 41% της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, αλλά το ποσοστό που της έδωσαν οι πολίτες», ενώ, όπως τόνισε, η κατηγορία περί αλαζονείας που εκτοξεύεται από την αντιπολίτευση «αποτελεί προσβολή προς τους πολίτες».

Ερωτηθείς για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά», ενώ τόνισε ότι η κριτική που ασκεί ο ίδιος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι πρωτίστως πολιτική». «Δική μου δουλειά είναι να κρίνω το πρόγραμμά του», είπε χαρακτηριστικά.  

Ειδικότερα, για τις οικονομικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Οφείλω να προειδοποιήσω τους Ελληνες πολίτες ότι, αν εφαρμόζονταν αυτά τα μέτρα, η χώρα θα οδηγούνταν σε καθεστώς επιτήρησης και ίσως σε χρεοκοπία».

Οσον αφορά το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης», καθώς ο κ. Κασσελάκης «θα έπρεπε ήδη να το έχει καταθέσει». Επισήμανε, μάλιστα, ότι το δικό του «πόθεν έσχες» έχει ελεγχθεί «συστηματικά εδώ και 20 χρόνια», ενώ αναφέρθηκε και στη σύζυγό του η οποία, όπως είπε, «κυνηγήθηκε λυσσαλέα από την προηγούμενη κυβέρνηση». Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι «οι επιθέσεις στη σύζυγό του ήταν εκείνες που τον έχουν πειράξει περισσότερο» και δήλωσε ότι «ο “πολακισμός” και η τοξικότητα» συνεχίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αλλαγή ηγεσίας. 

«Το κοινό νήμα που συνδέει Τσίπρα και Κασσελάκη»

Κληθείς να «συγκρίνει» τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν ο βασικός μου πολιτικός αντίπαλος από όταν εκλέχθηκα αρχηγός της Ν.Δ.» και σημείωσε ότι, ενώ οι δυο τους «είναι διαφορετικοί υφολογικά και στο περιτύλιγμα», διακρίνει «ένα κοινό νήμα που τους συνδέει», κυρίως όσον αφορά «την τοξικότητα και τις παροχές που εύκολα εκστομίζουν».

Ερωτηθείς για το εάν σκέφτεται την αποχώρησή του από την προεδρία της Ν.Δ., απάντησε ότι «οι πολιτικοί αποχωρούν με δύο τρόπους από την εξουσία, είτε επειδή ο λαός τούς οδηγεί στην αντιπολίτευση είτε επειδή το επιλέγουν οι ίδιοι», αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κάτι το οποίο σκέφτεται, ένα χρόνο μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του στην πρωθυπουργία.

«Ντροπή η συζήτηση περί συγκάλυψης στα Τέμπη»

Για το ζήτημα των Τεμπών τόνισε ότι «είναι ντροπή η συζήτηση περί συγκάλυψης τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία», κατηγόρησε την αντιπολίτευση «για εργαλειοποίηση του πόνου των συγγενών των θυμάτων» και τόνισε ότι, αν υπάρχει κατηγορητήριο από την αντιπολίτευση για κάποιο πολιτικό πρόσωπο, οφείλει να κατατεθεί στη Βουλή, για να μπει στη διαδικασία να το συζητήσει. 

Οσον αφορά τη διεύρυνση του προγράμματος «Σπίτι μου», ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «απομένει η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε. για τους πόρους» και εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να διευρυνθεί η περίμετρός του και να αφορά ζευγάρια ηλικίας 40 έως 50 ετών.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT