Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσίασε το «πόθεν έσχες» του σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη

Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσίασε το «πόθεν έσχες» του σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη

«Σας καταθέτω σήμερα την πιο βαθιά μου αλήθεια», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν γεννήθηκα πλούσιος», τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε: «Παρουσιάζω εδώ μπροστά σας την περιουσιακή μου κατάσταση. Δεν σας κορόιδεψα, η δική μου αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου, αλλά στην ψυχή μου».

«Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος», τόνισε.

Στην οθόνη πίσω από τον κ. Κασσελάκη, στον Λευκό Πύργο, παρουσιάστηκαν οι παρακάτω πίνακες:

Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσίασε το «πόθεν έσχες» του σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη-1
Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσίασε το «πόθεν έσχες» του σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη-2

«Σας καταθέτω σήμερα την πιο βαθιά μου αλήθεια», είπε και κάλεσε το γραφείο του να στείλει το Εxcel με τα εισοδήματά του για το 2023 στο Μαξίμου για να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δικά του στοιχεία και να τα δημοσιοποιήσει πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και τον ίδιο και τον σύζυγό του Τάιλερ Μάκμπεθ.

«Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εδώ, εμένα!».

Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσίασε το «πόθεν έσχες» του σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη-3

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι επιχειρηματίας με δράση στις ΗΠΑ 21 χρόνια, αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα. Οι πειρατές δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κόμματα που χρωστάνε 500 εκατομμύρια ευρώ», είπε και πρόσθεσε: «Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω ούτε ένα ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια ομολόγησε ότι «δημιουργήθηκε για μένα μία εικόνα που δεν είναι η πραγματική, ενός ανθρώπου που δεν κόπιασε ποτέ, απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που είναι ζάμπλουτος και τα βρήκε όλα έτοιμα».

«Το να δείχνεις τα σπίτια σου είναι η απόλυτη διαφάνεια, αλλά αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε αυτοπροβολή – η ζωή μου είναι γεμάτη ρωγμές, κορυφώσεις και μεγάλες πτώσεις», επισήμανε.

«Αρχικά δεν είχα πολλά, μετά είχα τα πάντα», είπε και συμπλήρωσε: «Στα 14 μου βρέθηκα με μια επιλογή για ένα καλό μέλλον». Και τόνισε: «Δεν είχα μπαμπά πρωθυπουργό, είχα μισθούς και μπόνους με τη δική μου αξία, έφερνα κέρδη στην εταιρεία (…) Ημουν τυχερός, βίωσα έντονα και τον ουρανό και τον γκρεμό (…) Και το τελευταίο μου δολάριο είναι φορολογημένο, στις ΗΠΑ με την εφορία δεν παίζεις και δεν μπορείς να ξεφύγεις δείχνοντας “αδιευκρίνιστα”».



Ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε το πώς από το πουθενά βρέθηκε στην πολιτική σκηνή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ηρθα με μισά ελληνικά αλλά ολόκληρη ψυχή».

Αναφέρθηκε στο «θαύμα» της εκλογής του, αποδίδοντάς το στον «λαό του ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε: «Ο λαός κάνει το θαύμα και όχι οι ηγετίσκοι που κάνουν εφήμερες συμμαχίες». «Σας αγαπώ κι εγώ», απάντησε όταν ένας από τους συμμετέχοντες του φώναξε: «Σε αγαπάμε!». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όταν μπήκε στο στίβο της πολιτικής, εξεπλάγην από το μίσος που δέχθηκε, ενώ αποκάλυψε ότι έκανε «μαθήματα ελληνικών, για να μπορώ να εκφραστώ καλύτερα».

«Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μας δικαίωσε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει», πρόσθεσε.

«Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος για να κυβερνήσει αύριο;» διερωτήθηκε, για να απαντήσει: «Ακόμα και αύριο, πάλι καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία θα πηγαίναμε και θα κοβόταν επιτέλους το δάκτυλο που μπαίνει στο μέλι».

«Για να κυβερνήσουμε απαιτείται ένας χρόνος σκληρής δουλειάς. Πρέπει να στείλετε ένα μήνυμα: “αλαζονεία τέλος”, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή αντιπολίτευση, να μην έχουμε άλλα τρία χρόνια ασύδοτης μοναρχίας μπροστά μας», είπε.

Εκανε λόγο για σάπιο σύστημα, στέλνοντας μήνυμα: «Θα είμαι εδώ όρθιος, απέναντι σας, μέχρι τέλους. Η λάσπη σας επιστρέφεται».

«Ημουν ένα δέντρο που ζούσε χωρίς τις ρίζες του, οι ρίζες μου ήταν πάντα εδώ», είπε και πρόσθεσε: «Θα μείνω για πάντα εδώ». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT