«Αυξάνεται η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις παραλίες της Αττικής»

«Αυξάνεται η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις παραλίες της Αττικής»

«Θα υπάρχουν ΟΠΚΕ αλλά και ένστολοι με δίκυκλα, ώστε ανά πάσα στιγμή, οποιοσδήποτε κάνει κάτι, να μπορεί να εντοπιστεί», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αυξημένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις παραλίες της Αττικής, προκειμένου να παταχθούν φαινόμενα μικροεγκληματικότητας, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Στις παραλίες, θα υπάρχουν σε λίγες ημέρες ΟΠΚΕ αλλά και ένστολοι με δίκυκλα, ώστε ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε κάνει κάτι να μπορεί να εντοπιστεί», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο MEGA.

Κληθείς να διευκρινίσει πού θα γίνεται αντιληπτή η αυξημένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ., σημείωσε πως «στην παραλιακή θα το δούμε αυτό, στο παραλιακό μέτωπο. Δηλαδή, για παράδειγμα, στην πλαζ Βουλιαγμένης, στις μικρότερες πλαζ της Γλυφάδας και προς την Ανάβυσσο. Εκεί θα υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες θα είναι πολύ κοντά στις παραλίες».

Πρόσθεσε δε πως την ίδια στιγμή, «θα υπάρχουν δίκυκλα που θα περιπολούν, έτσι ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά. Πρώτη φορά αυτό θα γίνει οργανωμένα».

Αναφερόμενος στην πάταξη της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως «χρειάζεται συστηματική δουλειά για να την αντιμετωπίσουμε». Οπως είπε, κρίσιμης σημασίας είναι οι «εξαρθρώσεις μικρών εγκληματικών ομάδων που πηγαίνουν από γειτονιά σε γειτονιά, κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια, σε γραφεία, σε καταστήματα».

«Στην περιφέρεια δεν υπάρχουν προβλήματα. Το πρόβλημά μας είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Εδώ δίνεται το μεγάλο βάρος, εδώ φέρνουμε περισσότερες δυνάμεις. Υπάρχει ένας σχεδιασμός ο οποίος, εδώ και λίγους μήνες, άρχισε να αποδίδει. Εχει γίνει ένα σημαντικό έργο και αυτή είναι η υπόσχεση και η δέσμευση η δική μου ως πολιτικού προϊσταμένου της Αστυνομίας, μέρα με τη μέρα οι πολίτες θα αισθάνονται ότι υπάρχει κράτος, ότι υπάρχει η παρουσία ασφάλειας», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ενδοοικογενειακή βία και ανήλικοι

Για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως τους πρώτους πέντε μήνες του έτους έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες κατά 67,5%, ενώ έγιναν 4.409 συλλήψεις και αναφέρθηκαν σχεδόν 7.500 περιστατικά. «Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας είναι ένα πραγματικά φρικαλέο κοινωνικό ζήτημα. Πλέον ανοίγουν στόματα και μιλάνε οι γυναίκες. Ανοίγουν οι πόρτες. Υπάρχει, δυστυχώς, από πολύ παλιά. Είναι κρίμα που έχουν υποφέρει και πολλές φορές έχουν χάσει τη ζωή τους γυναίκες από αυτήν την υπόθεση. Είναι μια ευκαιρία και καλώ όλες τις γυναίκες να τηλεφωνούν στο 100, να πάρουν το panic button και να το χρησιμοποιούν και σε λίγα λεπτά η Αστυνομία θα είναι κοντά τους. Πρώτο θέμα για την Αστυνομία είναι η ασφάλεια και έχουμε εξασφαλίσει σε όλη τη χώρα καταφύγια, που δεν τα ξέρει κανείς, φυλάσσονται, είναι καλά. Είναι δομές της Αστυνομίας, δεν ανήκουν σε κανέναν άλλον. Τις εξοπλίζουμε, τις κάνουμε ανθρώπινες», σημείωσε.

Σχετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως παρατηρείται έξαρση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις κοινωνίες και έκανε λόγο για τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε σημεία όπου συγκεντρώνονται ανήλικοι και έχουν σημειωθεί επεισόδια. «Εχουμε 4.400 συλλήψεις ανήλικων δραστών αυτό το πρώτο 5μηνο του 2024. Η ποινική μεταχείριση ενός παιδιού 13 ετών είναι πολύ δύσκολο θέμα. Αυτό που γίνεται, πέραν της σύλληψης του ανηλίκου, είναι να συλλαμβάνονται οι γονείς. Εκεί πρέπει η Δικαιοσύνη να είναι πολύ αυστηρή. Δεν δικαιολογείται ένα παιδί 13 ετών να μην έχει την αναγκαία φροντίδα και επιμέλεια, έτσι ώστε να μπορεί να συμπεριφέρεται κανονικά και νόμιμα. Τι θα γίνει αν αυτό το παιδί εξελιχθεί έτσι στα 18 του;», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT