Π. Κόκκαλης: Ο Κόσμος ήρθε για να μείνει

Π. Κόκκαλης: Ο Κόσμος ήρθε για να μείνει

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς ασχολούμαστε με το ποιος έχει τη μεγαλύτερη περιουσία», ανέφερε

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως αυθεντικό εκπρόσωπο της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα παρουσίασε το κόμμα του, Κόσμος, ο κ. Π. Κόκκαλης, παραθέτοντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διακαναλικής συνέντευξης τους στόχους που θέτει ενόψει της κάλπης της ερχόμενης Κυριακής.

«Αποδείχθηκε πόσο αναγκαία είναι η αυτόνομη οργανωτική συγκρότηση της πολιτικής οικολογίας. Αν έλειπε ο Κόσμος από το πολιτικό σκηνικό, η κλιματική δικαιοσύνη θα ήταν απούσα από την προεκλογική εκστρατεία. Αν λείπαμε εμείς, το περιβάλλον θα είχε ρόλο κομπάρσου στην ατζέντα και των συντηρητικών και των προοδευτικών κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κόσμου και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και αφού σημείωσε ότι «ο Κόσμος έχει έρθει εδώ για να μείνει», υπογράμμισε τη φράση «κάνουμε το πρώτο βήμα στις ευρωεκλογές», για να προσθέσει:

«Θέλουμε να έχουμε έναν ευρωβουλευτή στην ευρωομάδα των Πρασίνων, μια ευρωβουλεύτρια, έναν άνθρωπο με επάρκεια και ανιδιοτέλεια, που θα μπορεί να εισφέρει και στον ελληνικό πολιτικό διάλογο. Σε ευρωπαϊκές χώρες, οι Πράσινοι συνεργάζονται με τους Σοσιαλιστές και με την Αριστερά και σε ορισμένες περιπτώσεις συγκυβερνούν». Ο κ. Κόκκαλης απαντώντας σε ερωτήσεις επισήμανε πως «είναι απαραίτητο να υπάρχει αυτόνομος πράσινος πολιτικός χώρος», προσθέτοντας πως ο Κόσμος είναι «το μόνο κόμμα που έχει τη στήριξη του ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «σε επτά χώρες συγκυβερνούν οι Πράσινοι, και το πρόγραμμά μας εφαρμόζεται σε περισσότερους από 500 δήμους και περιφέρειες όπου διοικούν οι Πράσινοι». Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της προεκλογικής εκστρατείας των άλλων κομμάτων, ο πρόεδρος του Κόσμου είπε μεταξύ άλλων: «Διακύβευμα αυτών των ευρωεκλογών δεν είναι το ποιον θα έχουμε κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Κρίνεται αφενός αν θα στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα με επάρκεια και ανιδιοτέλεια και αφετέρου αν θα έχουμε στιβαρό, επαρκές πράσινο κόμμα στη χώρα μας».

Με αφορμή δε την αντιπαράθεση με επίκεντρο το «πόθεν έσχες» που παρουσίασε ο κ. Στ. Κασσελάκης, σχολίασε: «Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς ασχολούμαστε με το ποιος έχει τη μεγαλύτερη περιουσία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT