Κυρ. Μητσοτάκης: Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον

Κυρ. Μητσοτάκης: Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον

«Δεν θα παίξουμε στα ζάρια τη χώρα, όπως κάνουν οι αντίπαλοί μας», τόνισε ο πρωθυπουργός σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάντα αρχίζει η νίκη από τη Θεσσαλονίκη», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. 

«Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τον ενθουσιασμό σας», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που είμαι στη Θεσσαλονίκη μας, την οποία τιμώ και ως βουλευτής της. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μία θέση που θα διεκδικεί πλέον και στην καρδιά της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, που θα αναδείξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη νικήτρια».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «όλη η Ελλάδα θα παραμείνει γαλάζια και στις εκλογές της Κυριακής. Πρόκειται για αναμέτρηση που αφορά στοιχήματα ολόκληρης της ηπείρου, αλλά και της δικής μας καθημερινότητας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον-1
Φωτ.: Intime

Κυρ. Μητσοτάκης: Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον-2
Φωτ.: Intime

«Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως τα συνθήματα της αντιπολίτευσης «αποκαλύπτουν ότι αποκλειστικός στόχος τους είναι η Ελλάδα να εκτροχιαστεί από την πορεία προόδου. Δε θα τους κάνουμε το χατίρι». «Σε κάθε εκλογή να θυμόμαστε από πού ξεκινήσαμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν θα παίξουμε στα ζάρια τη χώρα, όπως κάνουν οι αντίπαλοί μας. Ποτέ δεν κρύψαμε τις δυσκολίες, ειδικά στην ακρίβεια, τις αντιμετωπίζουμε με μόνιμες αυξήσεις, που θα μείνουν. Πήρα πρωτοβουλία κατά των πολυεθνικών, εγώ, ο κεντροδεξιός, και όχι η αριστερά», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Δεν ωραιοποιούμε τα πράγματα, δεν το έχω κάνει ποτέ μου, δείχνω όμως τη θετική δυναμική. Τέσσερα ρήματα έχουμε για πυξίδες στην κυβέρνηση: Νιώθουμε, δρούμε, ακούμε και πάντα προσπαθούμε. Προσπαθούμε για να γινόμαστε καλύτεροι κάνοντας καλύτερη όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον-3
Φωτ.: Intime

Αναφορικά με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι μια αναμέτρηση διαρκείας». «Ο πληθωρισμός τον Μάιο έπεσε κάτω από αυτόν της ευρωζώνης στο πιο χαμηλό σημείο εδώ και τρία χρόνια, αλλά έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε. […] Η κυβέρνηση αυτή έδωσε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά πολύ. Εχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας όχι μόνο με έκτακτες παρεμβάσεις και μόνιμες αυξήσεις, αλλά συνεχίζοντας την ελάφρυνση των πολιτών από φόρους και εισφορές, ώστε με αυτό τον τρόπο το εισόδημα να οχυρώνεται απέναντι στις ανατιμήσεις».

«Θα ξεπεράσουμε τον μέσο μισθό των 1500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας», υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το πόθεν έσχες του. «Εκείνοι που κρύβουν το πόθεν έσχες τους υπόσχονται παροχές 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη με ψέματα και οδηγούν τη χώρα σε νέα επιτήρηση». «Δεν θα επιτρέψω να γυρίσει η χώρα στην εποχή των μνημονίων» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τις σχέσεις της χώρας με τους γείτονες αναφερόμενος στην Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και την Τουρκία: «Ο δρόμος των γειτόνων μας στην Ευρώπη περνά μέσα και από εμάς, από τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και των συνθηκών. Αυτό αφορά τόσο τα Σκόπια όσο και τα Τίρανα. Και στην Τουρκία πρέπει να ακουστεί η πρόθεση του λαού μας να χτίσει σχέση φιλίας και όχι αντιπαράθεση μαζί τους. Χωρίς εντάσεις, σε ήρεμα νερά, τα οποία θα είναι πάντα γαλάζια, σαν τη σημαία μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT