Εφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Αλέξη Χαρίτση

Εφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Αλέξη Χαρίτση

Μετά από μάχη με τον καρκίνο, πέθανε χθες βράδυ ο Βύρωνας Χαρίτσης, πατέρας του προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είδηση του θανάτου του πατέρα του Αλέξη Χαρίτση γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος. Συγκεκριμένα, ο Βύρωνας Χαρίτσης, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 81 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. 

«Γεννημένος το 1943, ο Βύρωνας Χαρίτσης διήνυσε την πορεία της ζωής του με ήθος, ευπρέπεια και εντιμότητα. Ανθρωπος καλλιεργημένος και ευγενής, εργάστηκε με επιτυχία ως πολιτικός μηχανικός. Παντρεύτηκε την Ελένη Τσαπραλή και έκαναν δύο παιδιά, τον Αλέξη και τον Βασίλη.

Με την Αριστερά συναντήθηκε στα νεανικά χρόνια του, διαμορφώνοντας έναν πολιτικό δεσμό που νοηματοδότησε τη ζωή του. Από τη Δημοκρατική Αμυνα πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και από εκεί στη Σοσιαλιστική Πορεία με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Παρέμεινε μέχρι τέλους ενεργός αριστερός πολίτης», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

«Η Νέα Αριστερά αποχαιρετά με σεβασμό και συγκίνηση τον Βύρωνα Χαρίτση κι εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Στεκόμαστε με αγάπη στο πλευρό του συντρόφου Αλέξη που όλο αυτό το διάστημα οδήγησε άψογα την προεκλογική μάχη σε μια τρομακτικά δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ακύρωσε όλες τις σημερινές προεκλογικές δραστηριότητές του. Λεπτομέρειες για τη νεκρώσιμη τελετή του Βύρωνα Χαρίτση θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα», σημειώνεται επίσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT