Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και πειραματισμούς

Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και πειραματισμούς

«Μετά την Κυριακή η κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της ισχυρής Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Σύνταγμα ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός ζήτησε «όλη η Ελλάδα να είναι και πάλι μπλε όπως στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου [του 2023]» καθώς «δυνατή Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη». Ο ίδιος τόνισε πως «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες». Κάλεσε επίσης τους νέους να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν κάνοντας παράλληλα λόγο για μια «κρίσιμη εθνική κάλπη». 

«Εμείς καθιερώσαμε τον Εβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την Ε.Ε. να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δισ. ευρώ που φέραμε στη χώρα από το ταμείο Ανάκαμψης» είπε ο κ.Μητσοτάκης, και υπογράμμισε ότι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. θα κινηθούν με ένα σχέδιο δράσης «απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν στην Ευρώπη μόνο και μόνο για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα. Εφτασαν στο σημείο να ζητήσουν τη διακοπή της χρηματοδότησης. Δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόμματα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η Ν.Δ. υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια». 

Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και πειραματισμούς-1
Φωτ.: Intime

«Είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια», είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές «ως δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με το σύνθημα της ανατροπής. Αλλά ανατροπή τίνος, των αυξήσεων στους μισθούς που έδωσε η Ν.Δ., των ανακαινίσεων των νοσοκομείων, της επέκτασης του Μετρό, και του δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Είναι τυφλωμένοι από έναν μόνο στόχο: να τραυματιστεί η Ν.Δ., να κοντύνει ο Μητσοτάκης και να αμφισβητηθούν όλες μας οι κατακτήσεις εδώ και πέντε χρόνια. Οι αντίπαλοί μας εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Η Ν.Δ. θα είναι η μεγάλη νικήτρια, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μια τροχιά που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην ανεπτυγμένη Ευρώπη. Ολη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε, όπως μπλε είναι σήμερα και το Σύνταγμα». 

Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και πειραματισμούς-2
Φωτ.: Intime

Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και πειραματισμούς-3
Φωτ.: Intime

«Πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά τον λαϊκισμό. Δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξανακυλήσει στις εποχές που φλέρταρε με τη χρεοκοπία», είπε και σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα που στοιχίζει 45 δισεκατομμύρια». Εκτίμησε ότι «η εικόνα της αντιπολίτευσης είναι μια Βαβέλ» και πρόσθεσε πως «επέλεξα να μη μιλώ καθόλου για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το άφαντο πόθεν έσχες του και τον κύριο Ανδρουλάκη που δηλώνει προοδευτικός αλλά αυτούς τους 11 μήνες αρνήθηκε κάθε βήμα εκσυγχρονισμού». 

Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είπε: «Ανακοινώθηκε σήμερα νέα αύξηση του ΑΕΠ, ενώ μειώσαμε την ανεργία. Από το 18% προσεγγίσαμε το 10 % και δημιουργήσαμε 400.000 θέσεις εργασίας […] Δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας μέχρι να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια. Νιώθουμε, ακούμε, μπορούμε, και προσπαθούμε γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα πολύ καλύτερη». 

Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και πειραματισμούς-4
Φωτ.: Intime

O κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για «τον εκσυγχρονισμό του κράτους», και τη «βελτίωση των συνθηκών» στον αθλητισμό, τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία, και είπε ότι «αυτό είναι Ευρώπη». «Αυτή την τροχιά θέλει να ναρκοθετήσει η αντιπολίτευση», σημείωσε.

«Το πραγματικό στοίχημα της επόμενης μέρας είναι να τρέξουμε πιο γρήγορα και να φανούν ποιοι θέλουν να πατήσουν φρένο και ποιοι γκάζι. Πραγματικός μας εχθρός είναι τα πραγματικά προβλήματα, όμως για να τα αντιμετωπίσουμε οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα λεφτόδεντρα που μας πάνε στον έλεγχο της οικονομίας, και σε αυτούς που θέλουν να πριονίσουν το ανάστημα της χώρας ενόψει δύσκολων χειρισμών που μας περιμένουν στα εθνικά θέματα. Μετά την Κυριακή η κυβέρνηση πρέπει να μπορεί να συνεχίσει την πολιτική της ισχυρής Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και πειραματισμούς-5
Φωτ.: Intime

«Ολοι ενωμένοι στην τελική ευθεία, κανείς δεν θα λείψει και από αυτή τη μάχη», είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «δεν κλείνει τα μάτια σε κάποια απογοήτευση», αλλά όπως είπε «δεν πρέπει να αφήσουμε αυτά να εμποδίσουν την πρόοδο της χώρας. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε μια νέα περιπέτεια στο όνομα μιας άγονης διαμαρτυρίας. Οσα θα διακινδυνεύσουμε τότε δεν θα είναι ασήμαντα. Ο εφησυχασμός των φίλων μας είναι ο εχθρός μας τώρα, δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις, οι κάλπες θα είναι άδειες», είπε και κάλεσε τους πολίτες «να σπεύσουν στις κάλπες και να στηρίξουν τη Ν.Δ.»

«Το διακύβευμα είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω και η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη. Μόνο μπροστά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «το οφείλουμε στα 50 χρόνια της δημοκρατίας που γιορτάζουμε και στα 50 χρόνια της Ν.Δ.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT