Δημοσκόπηση Alco: Η στάση απέναντι στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα

Δημοσκόπηση Alco: Η στάση απέναντι στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα

Προβάδισμα 13,7 μονάδων στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα 13,7 μονάδων στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, λίγο πριν από το τέλος της προεκλογικής καμπάνιας των κομμάτων για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 26,3% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ (12,6%), ΠΑΣΟΚ (11,2%), Ελληνική Λύση (7,2%), ΚΚΕ (6,9%), Νίκη (4,7%), Νέα Αριστερά (3,1%), Πλεύση Ελευθερίας (3%), ΜέΡΑ25 (2,8%), Φωνή Λογικής (2,5%) και Δημοκράτες (2%).

Δημοσκόπηση Alco: Η στάση απέναντι στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα-1

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις των ερωτηθέντων σχετικά με τη στάση τους απέναντι στις ευρωεκλογές καθώς και οι εκτιμήσεις τους για τον αντίκτυπο του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 56% ενδιαφέρεται «πολύ» για τις ευρωεκλογές, το 27% «λίγο», ενώ «καθόλου» απαντάει το 17%.

Δημοσκόπηση Alco: Η στάση απέναντι στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα-2

Στο ερώτημα εάν η ψήφος μπορεί να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα, αρνητικά απαντάει το 60%, ενώ θετική απάντηση δίνει το 35%.

Δημοσκόπηση Alco: Η στάση απέναντι στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα-3

Την ίδια στιγμή, ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία δεν θα δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το 61% των ερωτηθέντων. Αξίζει να σημειωθεί πως η αρνητική απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα καταγράφει άνοδο 3 μονάδων σε σχέση με το διάστημα 2-4 Ιουνίου. 

Για το ίδιο ζήτημα, το 26% θεωρεί πως ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία, θα δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας στην κυβέρνηση.

Δημοσκόπηση Alco: Η στάση απέναντι στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα-4

Πτωτικά κινείται επίσης το ποσοστό όσων αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, καθώς αρνητικά απαντάει το 45%, σε αντίθεση με το 48% που απαντάει θετικά.

Δημοσκόπηση Alco: Η στάση απέναντι στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα-5

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, η Ν.Δ. κινείται σε εύρος μεταξύ 29,2% και 33,6%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 14% και 17,2%. 

Δημοσκόπηση Alco: Η στάση απέναντι στις ευρωεκλογές και η επόμενη ημέρα-6
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT