ΣΥΡΙΖΑ: Κόβει κάθε γέφυρα με τη Νέα Αριστερά ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Κόβει κάθε γέφυρα με τη Νέα Αριστερά ο Κασσελάκης

Στο τρίγωνο Κουμουνδούρου – Χαριλάου Τρικούπη – Πατησίων επικρατεί αμηχανία για την επόμενη ημέρα μετά τις «χαμηλές πτήσεις» της Κυριακής

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη μετεκλογική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Σωκράτη Φάμελλου, παρουσία πολλών στελεχών (Μανώλης Καπνισάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Σαρακιώτης, Θάνος Μωραΐτης, Ραλλία Χρηστίδου κ.ά.). Οι επόμενες πολιτικές κινήσεις θα αναλυθούν στην αυριανή απογευματινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο πρόεδρος έχει λάβει ήδη τα «μηνύματα γκρίνιας» που υπάρχουν για το αποτέλεσμα της κάλπης και για αυτό σήκωσε το «γάντι» από τις ολιγοήμερες διακοπές του. Η πρώτη απάντηση δόθηκε προς τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Αντ. Κοτσακά, που πρότειναν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου. «Οσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα “Νέα Αριστερά” δεν πρόκειται να υπάρξει», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Οσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα δεν θα υπάρξει», ανέφερε.

Στελέχη που στο συνέδριο είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα της Ολγας Γεροβασίλη ήδη ασκούν κριτική για το 14,9% που έγραψε το «κοντέρ» την Κυριακή. Ο Χρήστος Σπίρτζης στα Παραπολιτικά FM δήλωσε πως «όχι μόνο δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά πρέπει να κλαίμε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών». Ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλη ανάρτησή του από τις Σπέτσες, απαντώντας ουσιαστικά στην κριτική που έχει δεχθεί έως τώρα, δήλωσε παρών: «Ηρθα για να μείνω, για να κάνουμε μαζί την προοδευτική παράταξη και πάλι πλειοψηφία στον τόπο. Τώρα χτίζουμε την προοδευτική αριστεία που έχει ανάγκη η Ελλάδα – αλλά πλέον και η Ευρώπη. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν από τώρα. Προχωράμε ακάθεκτοι». Αναμένεται το επόμενο διάστημα η εσωκομματική αντιπολίτευση να ζητήσει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Μέχρι στιγμής από την Κουμουνδούρου η μόνη πληροφορία που υπάρχει είναι πως προγραμματίζεται να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή στις 30 Ιουνίου και δεν αποκλείεται αυτή να είναι η πρώτη «μάχη» στο εσωτερικό μετά το συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Στο τρίγωνο Κουμουνδούρου – Χαριλάου Τρικούπη – Πατησίων επικρατεί αμηχανία για την επόμενη ημέρα μετά τις «χαμηλές πτήσεις» της Κυριακής. Ο πόλεμος μεταξύ των πρώην συντρόφων εντείνεται συνεχώς, με τη Νέα Αριστερά να απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ πως «ο κ. Κασσελάκης φανερώνει τον εσωτερικό του κόσμο όταν κάνει λόγο για “μορφώματα”. Εχει μετατρέψει ένα πολιτικό κόμμα σε μόρφωμα αντιγράφοντας το ίνδαλμά του: τον Ντόναλντ Τραμπ». Παράλληλα συνεχίζεται ο πόλεμος για τις 11 έδρες της Κ.Ο. του Αλέξη Χαρίτση, με τον Παύλο Πολάκη και την Ελενα Ακρίτα να τις ζητούν πίσω και τον Νάσο Ηλιόπουλο να απαντά: «Είναι βαθιά υποκριτικό όταν έχεις δεχτεί ότι υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης μελών του Κοινοβουλίου λόγω διαφωνιών, να θεωρείς ότι αυτό θα αφορά πάντα άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες και ποτέ τη δική σου».

Οι γραμμές μπερδεύτηκαν ακόμη πιο πολύ στην «κεντροαριστερή πολυκατοικία» όταν δημοσιεύματα έφερναν τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς να συμπράττουν το επόμενο διάστημα προκειμένου να «μετατραπούν» σε αξιωματική αντιπολίτευση. Οι διαψεύσεις ήρθαν σχεδόν ταυτόχρονα και από τα δύο κόμματα. Κύκλοι από τη Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν πως «τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ανεδαφικά. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες». Από τη Νέα Αριστερά τόνιζαν πως «σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς, που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα».

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τις δηλώσεις του για την αντιπολίτευση και τα «λεφτόδεντρα» έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Μάλλον δεν κατάλαβε ότι οι προτάσεις μας –και η ανάδειξη της κοροϊδίας της πολιτικής του μισού κιλού, της μισής ζωής– τον κατέβασε στο 28%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT