Χαρ. Τρικούπη για επιστολή Κωνσταντινόπουλου: Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια

Χαρ. Τρικούπη για επιστολή Κωνσταντινόπουλου: Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σαφείς αιχμές απορρίπτουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ το αίτημα του βουλευτή της παράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για εκλογές ανάδειξης αρχηγού εντός του 2024, στον απόηχο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρές εσωκομματικές αναταράξεις.

«Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια», τονίζουν από τη Χαρ. Τρικούπη, προσθέτοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων». «Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό», ξεκαθαρίζουν

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα ηγεσίας έθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του προς τον γραμματέα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ζητώντας οι εσωκομματικές εκλογές (προγραμματισμένες για το 2025) να επισπευστούν και να γίνουν εντός του έτους. Τα τελευταία 24ωρα αιχμές προς την ηγεσία είχαν εκφραστεί και από άλλα στελέχη, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος.

Οπως σημειώνουν από τη Χαρ. Τρικούπη: 

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων.

Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια να χαθεί σε λίγες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας.

Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.

Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος, και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT