ΣΥΡΙΖΑ: Θεοχαρόπουλος και Ραγκούσης προτείνουν δημοψήφισμα για την «ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς»

ΣΥΡΙΖΑ: Θεοχαρόπουλος και Ραγκούσης προτείνουν δημοψήφισμα για την «ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς»

Στόχο,ς ο φορέας που θα προκύψει να διεκδικήσει την κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές του 2027

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προτείνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πρωταγωνιστήσει στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, με στόχο ο φορέας που θα προκύψει να διεκδικήσει με αξιώσεις την κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές του 2027

Τα εν λόγω στελέχη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προτίθενται να καταθέσουν την πρόταση αυτή όταν συγκληθούν τα όργανα, κάτι που αναμένεται να συμβεί στα τέλη του μήνα. 

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά το πρωί της Τετάρτης, απηύθυνε πρόσκληση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στην κατάθεση κοινών προτάσεων νόμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο μου». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το προσκλητήριο δεν είναι «χείρα φιλίας γενικά», αλλά αφορά κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες νομοθέτησης. 

Απαντώντας ευρύτερα για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κασσελάκης απέκλεισε εκ νέου κάθε σκέψη συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά. Οποια φωνή αναφέρεται σε συνεργασία της Νέας Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιλαμβάνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος δεν εκφράζεται από αυτό που θέλουμε να κάνουμε, δικαίωμά του να επιλέξει άλλη πορεία», είπε χαρακτηριστικά. 

Για κάποιους, η αναφορά Κασσελάκη λειτουργεί ως μήνυμα και απάντηση προς τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Αντώνη Κοτσακά, που την επομένη των ευρωεκλογών είχαν καταθέσει πρόταση-πλαίσιο για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς μέσω ενός κοινού συντονιστικού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε μέσω του dnews.gr στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας: «Ημουν πολλά χρόνια πριν από εκείνον, είμαι και θα παραμείνω ενδεχομένως και μετά από αυτόν στο αξιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε με τις διαδοχικές αποφάσεις συνεδρίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT