Ν. Παππάς: «Ναι» στον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ – «Δεν έχει ηθικό έρεισμα να κρατά τις έδρες η Νέα Αριστερά»

Ν. Παππάς: «Ναι» στον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ – «Δεν έχει ηθικό έρεισμα να κρατά τις έδρες η Νέα Αριστερά»

«Ευχής έργον να υπάρξει συστηματική και συγκεκριμένη συζήτηση για προγραμματική σύγκλιση και εκλογική συνεργασία», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24. 

Για την πρόταση περί δημοψηφίσματος με θέμα την «ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς», που φαίνεται να προτείνουν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «εάν υπάρχει συλλογική βούληση να προχωρήσουμε σε ευρύτερες συνεργασίες, δεν κατανοώ το αντικείμενο του δημοψηφίσματος». 

Ο κ. Παππάς μίλησε για «κατακερματισμένη προοδευτική αντιπολίτευση που πρέπει να λάβει τα μέτρα της» και η οποία πρέπει να «συνεργαστεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», όπως ανέφερε χθες και ο Στέφανος Κασσελάκης. «Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να υπάρχει μια προγραμματική σύγκλιση η οποία να έχει και ορίζοντα την εκλογική συνεργασία», προσέθεσε ο κ. Παππάς. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης θα έχει και την πρωτοβουλία», επισήμανε ο Νίκος Παππάς, λέγοντας πως «θα ήταν ευχής έργον να υπάρξει μια συστηματική και συγκεκριμένη συζήτηση για προγραμματική σύγκλιση και εκλογική συνεργασία». Διαφώνησε με την άποψη ότι «πρέπει να διαλυθούν τα δύο κόμματα» για να προκύψει κάτι νέο, αναφέροντας, όμως, ότι συμφωνεί με τη δημιουργία «ενός πόλου που θα μπορέσει να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία». 

Εκτίμησε ότι «οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα είναι ραγδαίες», τόνισε ότι η συνεργασία πρέπει να υπάρξει «ανεξαρτήτως προσώπων», ενώ ερωτηθείς για την ενδεχόμενη συνεργασία με τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «ηθικό πολιτικό ζήτημα» όσον αφορά στις «έδρες που έχουν υποκλαπεί». 

«Εχουμε υποστεί ανοίκειες επιθέσεις, υπάρχει ένα τετελεσμένο με τις έδρες και δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα να κρατούνται αυτές οι έδρες μετά τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ερωτηθείς για την εκδήλωση του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι «ο Τσίπρας δεν έχει ακόμη στείλει πρόσκληση», αλλά «εννοείται ότι θα πάει» εφόσον προσκληθεί. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT