Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι

«Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να είναι βίωσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμμετοχική. Το μέρισμα ανάπτυξης πρέπει να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι βίωσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμμετοχική. Το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννη Παράσχη, στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και να εφησυχάζουμε με τις επιδόσεις μας, οι ανταγωνιστές μας δεν παραμένουν στάσιμοι». «Επένδυση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής για τη δεύτερη τετραετία είναι η αύξηση των μισθών, «κάτι που ήδη συμβαίνει στον χώρο του τουρισμού». Διαμήνυσε δε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

«Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι και ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ερωτηθείς σχετικώς, επανέλαβε ότι «από τη στιγμή που θα υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, η πρώτη παρέμβαση θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών».

Τέλος, επέμεινε ότι «το 2023 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό και συμπλήρωσε ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι για την επίδοση του τουρισμού τόσο στους γενικούς δείκτες αφίξεων, εισοδημάτων και απασχόλησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων, όπως αυτή που ενέσκηψε σε συγκεκριμένο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT