Ανασχηματισμός ακρίβειας και… περιφέρειας

Ανασχηματισμός ακρίβειας και… περιφέρειας

Η στόχευση των κινήσεων του πρωθυπουργού – Θεσσαλία, Βόρεια Ελλάδα και αξιοποίηση «γαλάζιων» βουλευτών συνθέτουν το παζλ των επιλογών του Μαξίμου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ανασχηματισμός περιλαμβάνει δύο σημαντικές αλλαγές που αποτυπώνουν το πρόβλημα που υπήρξε στο θέμα της ακρίβειας και των αγροτών. 

Πρώτον, στη θέση του Κώστα Σκρέκα, ο οποίος έδινε μέχρι σήμερα τη μάχη κατά της ακρίβειας στο υπουργείο Ανάπτυξης, τοποθετείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε μια κίνηση που δείχνει ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο Αγροτικής Ανάπτυξης πηγαίνουν δύο στελέχη από τη Θεσσαλία: υπουργός αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας και υφυπουργός ο Χρήστος Κέλλας, που δείχνει τι ακριβώς θέλει η κυβέρνηση.

Στο Μεταναστευτικό στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη τοποθετείται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, προερχόμενος από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενισχύοντας την εκπροσώπηση της Βόρειας Ελλάδας.

Πολλά είναι και τα «γαλάζια» στελέχη που εισέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως ο Ιάσονας Φωτήλας στο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο Εργασίας, o Στέφανος Γκίκας από την Κέρκυρα ως υφυπουργός Ναυτιλίας και ο Κώστας Γκιουλέκας για θέματα Μακεδονίας-Θράκης.

Στο Μαξίμου

Τέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου οι δύο αποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών (Παπασταύρου και Μπρατάκος) καλύπτονται με την προσθήκη του επί χρόνια στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνάκη, που μέχρι σήμερα ήταν γενικός γραμματέας της Βουλής και αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. 

Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική επιλογή, ενώ στη θέση του παραμένει ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT