Τελετές παράδοσης – παραλαβής: Τα «κλικ» και οι δηλώσεις στα υπουργεία

Τελετές παράδοσης – παραλαβής: Τα «κλικ» και οι δηλώσεις στα υπουργεία

Ολοκληρώθηκαν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής με χαμόγελα και υποσχέσεις

7' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι τελετές παράδοσης και παραλαβής στα υπουργεία, λίγη ώρα μετά την τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Υπουργείο Εσωτερικών

«Αντίο» στο υπουργείο Εσωτερικών είπε η Νίκη Κεραμέως, η οποία αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο στον νέο υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο.

«Εχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο, σημαντικό και δύσκολο έργο που πρέπει να το υλοποιήσουμε, με μοναδικό σκοπό να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά στη διεπαφή τους με το Δημόσιο, καθώς και να οργανώσουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη αυτοδιοίκηση», τόνισε ο νέος υπουργός.

Από την πλευρά της, η κ. Κεραμέως είπε ότι ολοκληρώνεται ένας πολύ γόνιμος κύκλος στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναφέρθηκε στην «υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων», μεταξύ των οποίων η θέσπιση και λειτουργία της επιστολικής ψήφου, το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου και η παρουσίαση του νέου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής.

Παράλληλα, ο νέος υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλης Σπανάκης, τόνισε ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να λύσουμε τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης», ενώ ο νέος υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, είπε ότι γυρίζει σε γνώριμα μονοπάτια. Η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ανανέωση της εμπιστοσύνης.

Υπουργείο Οικονομικών

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στον Χάρη Θεοχάρη και τον νέο υφυπουργό Χρίστο Δήμα. Μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως «ο Χάρης Θεοχάρης υπήρξε στενός μου συνεργάτης για έναν χρόνο, για μια σειρά από θέματα που απαιτούσαν γνώση, ταχύτητα, σκληρή δουλειά και ειλικρινή ανθρώπινη επαφή. Προωθήσαμε μαζί μια σειρά από πρωτοβουλίες, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος. Του εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής».

«Κλείνοντας σήμερα τον κύκλο ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, νιώθω υπερήφανος για το έργο που επιτελέσαμε αυτόν τον έναν χρόνο. Για τον μεγάλο αγώνα που δώσαμε προκειμένου να αναθεωρήσουμε το φορολογικό καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών, για την ολοκλήρωση μιας κομβικής μεταρρύθμισης, τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών με τα POS, για τον εξορθολογισμό, μείωση ή και ολική κατάργηση φόρων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο απελθών υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Χρίστος Δήμας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και δήλωσε πως «θα προσπαθήσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην οικονομική πρόοδο της χώρας μας. Καλή μας αρχή και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και όλο το οικονομικό επιτελείο».

Τελετές παράδοσης – παραλαβής: Τα «κλικ» και οι δηλώσεις στα υπουργεία-1
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωτογενής τομέας είναι γεμάτος προκλήσεις» τόνισε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να κινηθούμε με ταχύ τρόπο προς τη σωστή κατεύθυνση».

Μεταξύ άλλων, ο νέος ΥπΑΑΤ τόνισε ότι η ανάληψη των νέων του καθηκόντων αποτελεί «μεγάλη τιμή για μένα» και υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι «είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε μια κοινωνική ομάδα που έχει ιδιαιτερότητες και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας».

Τελετές παράδοσης – παραλαβής: Τα «κλικ» και οι δηλώσεις στα υπουργεία-2
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του «δεν ήταν εύκολα τα πράγματα» όμως «κάναμε τον πρωτογενή τομέα ένα “κλικ” καλύτερο». Δήλωσε ότι «απομένει πολλή δουλειά για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές τοπίο για τους αγρότες της χώρας μας».

Υπουργείο Μετανάστευσης

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης–παραλαβής στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από τον απερχόμενο υπουργό Δημήτρη Καιρίδη στον νέο Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Καιρίδης αφού έκανε μια αναδρομή στα πεπραγμένα του υπουργείου τους τελευταίους μήνες, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που του έδωσε.

«Είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας και τα αποτελέσματά της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετέχω στο κυβερνητικό έργο και να προσφέρω όσο μπορώ για μία καλύτερη Ελλάδα», ανέφερε.

Τελετές παράδοσης – παραλαβής: Τα «κλικ» και οι δηλώσεις στα υπουργεία-3
INTIME NEWS

Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε το μεταναστευτικό μια «πολυπαραγοντική εξίσωση», τονίζοντας πως «σκοπεύω να συνεχιστεί το έργο του πάρα πολύ κρίσιμου εθνικά υπουργείου, στις σωστές κατευθύνσεις που έχουν τεθεί, στους στόχους απάνω που ετέθησαν από την πολιτική ηγεσία».

Υπουργείο Ανάπτυξης

«Συντονίζοντας τη δράση των υπηρεσιών και τη συνεργασία με το καταναλωτικό κίνημα, τους πολίτες και την υγιή επιχειρηματικότητα, θα δώσουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και την αποκλιμάκωση των τιμών. Ταυτόχρονα θα ενισχύσουμε την προώθηση των απαραίτητων πολιτικών για το εμπόριο, τη βιομηχανία, την έρευνα, την καινοτομία και την προσέλκυση επενδύσεων με στόχο τη συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη και σύμφωνα με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που δημιουργούμε στην πατρίδα μας», ανέφερε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οπως είπε, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δύο μεγάλους στόχους που «συνδέονται με τη ζωή όλων των Ελλήνων και το μέλλον της πατρίδας. Το πρώτο αφορά την καταπολέμηση της ακρίβειας και την πάταξη της αισχροκέρδειας. Θα κάνουμε τα πάντα για να πατάξουμε την αισχροκέρδεια και να απολαμβάνουν οι πολίτες αγαθά σε χαμηλές όσο το δυνατόν τιμές. Ο δεύτερος στόχος συνδέεται με τις πολιτικές μας για το εμπόριο, την ανάπτυξη της βιομηχανίας, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, την προσέλκυση επενδύσεων».

Τελετές παράδοσης – παραλαβής: Τα «κλικ» και οι δηλώσεις στα υπουργεία-4
INTIME NEWS

Από την πλευρά της, η νέα υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της με αρμοδιότητα τον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, δήλωσε πως «οι start up επιχειρήσεις, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα διλήμματα της σύγκλισης του ψηφιακού κόσμου με τον υλικό και η ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, είναι ζητήματα που χρήζουν ειδικού χειρισμού, εντονότατης προσπάθειας και συνεργασίας – και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο».

Ο απελθών υπουργός, Κώστας Σκρέκας, μίλησε για μία δύσκολη μάχη που δόθηκε κατά της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Οπως είπε: «Δώσαμε μία δύσκολη μάχη με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και ήδη τα μέτρα αποδίδουν καρπούς όπως καταγράφεται στους εθνικούς και ευρωπαϊκούς δείκτες αλλά η μάχη συνεχίζεται διότι η μάχη επιμένει».

Υπουργείο Εργασίας

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας από τον απερχόμενη υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου στη νέα υπουργό Νίκη Κεραμέως. «Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και το αίσθημα ευθύνης να αναλαμβάνουμε σήμερα μαζί με τον κ. Καραγκούνη και τον κ. Τσακλόγλου την ηγεσία αυτού του πάρα πολύ κρίσιμου υπουργείου», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Τελετές παράδοσης – παραλαβής: Τα «κλικ» και οι δηλώσεις στα υπουργεία-5
INTIME NEWS

«Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια άοκνα, συνεργατικά, με συνέπεια και όραμα προκειμένου και από αυτή τη θέση να εργαστούμε για την καθημερινότητα και το μέλλον εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε πως «έχουν γίνει πραγματικά εξαιρετικές προσπάθειες πάνω στις οποίες θέλουμε να χτίσουμε, να χτίσουμε πάνω στα πολύ σημαντικά κεκτημένα της πενταετίας και να οικοδομήσουμε πραγματικά για όλες τις κατηγορίες που ωφελούνται από αυτό το υπουργείο, είτε μιλάμε για εργαζόμενους είτε μιλάμε για ανέργους είτε μιλάμε ευρύτερα για συνταξιούχους, ευρύτερα για την κοινωνία ολόκληρη».

Υπουργείο Πολιτισμού

Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Σύγχρονου Πολιτισμού, με τον απερχόμενο υφυπουργό Πολιτισμού Χρίστο Δήμα να παραδίδει τα καθήκοντα του στον νέο υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του γ.γ. Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου και της γ.γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένης Δουνδουλάκη.

Τελετές παράδοσης – παραλαβής: Τα «κλικ» και οι δηλώσεις στα υπουργεία-6
ΥΠΠΟ

«Σήμερα είμαστε εδώ για να καλωσορίσουμε τον Ιάσονα Φωτήλα στη θέση του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού και για να ευχαριστήσουμε τον Χρίστο Δήμα για όλη του την προσφορά και τη συνεργασία αυτούς τους δώδεκα μήνες» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σημειώνοντας πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι και γιατί είναι ο Ιάσονας μαζί μας, αλλά και γιατί ο Χρίστος προχωράει στο υπουργείο Οικονομικών ως υφυπουργός αρμόδιος για τα φορολογικά και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί θα έχουμε έναν επιπλέον σύμμαχο στο συγκεκριμένο υπουργείο».

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας

Παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, πραγματοποιήθηκε η ανάληψη των καθηκόντων της νέας υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα, η οποία παρέλαβε από την απερχόμενη κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Η υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία της με την κ. Κεφαλά, την οποία ευχαρίστησε για την προσήλωση, την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό της. «Σε ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία και προσβλέπω σε όσα μπορείς ακόμη να προσφέρεις στο έργο μας, με την εμπειρία και τη βαθιά γνώση σου, τόσο σε επίπεδο Βουλής όσο και μέσα στην κοινωνία», ανέφερε.

Καλωσορίζοντας την Κατερίνα Παπακώστα στα νέα της καθήκοντα, η κ. Ζαχαράκη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα αφοσιωθεί στα νέα της καθήκοντα με τον τρόπο που παραμένει αφοσιωμένη ως βουλευτής Τρικάλων στην ανάκαμψη της περιοχής».
 
Η απελθούσα υφυπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που, όπως είπε, «μου εμπιστεύτηκε το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού σε ένα νεοσύστατο υπουργείο, όπου μαζί με την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα να στήσουμε πραγματικά κάτι από το μηδέν. Νομίζω ότι αυτό που σίγουρα έχουμε πετύχει είναι να καθιερωθεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη συνείδηση της κοινωνίας και των πολιτών ως μια δομή χρήσιμη και αναγκαία που ήρθε να δώσει λύσεις και απαντήσεις».

Από την πλευρά της, η νέα υφυπουργός, Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε συγκινημένη, τονίζοντας ότι «αποτελεί ύψιστη τιμή για μένα να με περιβάλλει με αυτή την εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός και να μου αναθέτει καθήκοντα της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας».

Τελετές παράδοσης – παραλαβής: Τα «κλικ» και οι δηλώσεις στα υπουργεία-7
Πηγή: Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT