Μετατίθεται η απόφαση για Μπελέρη

«Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου», ανέφερε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., ενώ πρόσθεσε πως «το δικαστικό σύστημα στην Αλβανία ελέγχεται από τον Ράμα».

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Δεν αποτελεί έκπληξη η χθεσινή εξέλιξη να παραπεμφθεί η οριστική απόφαση για την έφεση του Φρέντη Μπελέρη ενώπιον του Ειδικού Εφετείου των Τιράνων αργότερα μέσα στον μήνα και συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και –πλέον– και εκλεγμένος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζει κάποιο κώλυμα, καθώς η ορκωμοσία στην Ευρωβουλή δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την κύρωση της νόμιμης εκλογής του μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, ωστόσο στις 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνεδρίαση της νέας σύνθεσης του Ευρωκοινοβουλίου και δεν είναι διόλου απίθανο να μην του δοθεί η δυνατότητα να παραστεί. Ο ίδιος ο κ. Μπελέρης ανέφερε (ΣΚΑΪ) ότι «η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου», ενώ πρόσθεσε ότι δεν τρέφει αυταπάτες για την αλβανική δικαιοσύνη. «Γνωρίζω ότι το δικαστικό σύστημα στην Αλβανία ελέγχεται από τον Εντι Ράμα», τόνισε ο κ. Μπελέρης, για ένα ζήτημα που ίσως προκαλέσει κάποιες ακόμα αναταράξεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Μήνυμα Γεραπετρίτη

Πάντως από τα Σκόπια όπου βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), υπενθύμισε –προς όλες τις κατευθύνσεις– ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στην Ε.Ε. «Ο συνεχής διάλογος, η αποχή από τη διχαστική ρητορική και τις μονομερείς ενέργειες, καθώς και η εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών είναι ουσιώδους σημασίας για την εξεύρεση μιας βιώσιμης πορείας προς τα εμπρός και τη διασφάλιση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την παρέμβασή του η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα Σκόπια.

«Η οικονομική ολοκλήρωση συμβαδίζει με την εφαρμογή αναγκαίων και ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων με ιδιαίτερη έμφαση στο κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και ευάλωτες ομάδες, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος και την ελευθερία του Τύπου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεραπετρίτης. Και πρόσθεσε ότι «τα Δυτικά Βαλκάνια καλούνται να αποδείξουν την ανθεκτικότητα της δημοκρατικής κουλτούρας των λαών τους, την ικανότητά τους να διεξάγουν ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές και τη διάθεση να προσφέρουν σε όλους τους πολίτες τον ίδιο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών τους». Είναι απολύτως σαφές ότι οι δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη έχουν ως στόχο τόσο τα Τίρανα όσο και τα Σκόπια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT