Επίτιμη Δημότης Κάσου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Επίτιμη Δημότης Κάσου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που από σήμερα συγκαταλέγομαι ανάμεσα στους δημότες της Κάσου. Το παράδειγμα των προγόνων μας, που διακόσια χρόνια πριν θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία, ας είναι οδηγός όλων μας σε μια διαρκή δημιουργική πορεία», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η χώρα μας είναι ανοικτή στον διάλογο με βάση το διεθνές δίκαιο και επιδιώκει διαχρονικά σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη της περιοχής, παραμένοντας ωστόσο προσηλωμένη στην υπεράσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από την ακριτική Κάσο, την οποία επισκέπτεται για την επέτειο των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου.

Κατά την τελετή ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότη Κάσου, η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού αναφέρθηκε στην ένδοξη και μαρτυρική ιστορία του νησιού, έκανε λόγο για ένα από «τα πολύτιμα πετράδια της Δωδεκανήσου».

Ειδικότερα, κατά την αντιφώνησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι εδώ, στην ένδοξη και μαρτυρική νήσο Κάσο, ένα από τα πολύτιμα πετράδια της Δωδεκανήσου, για να τιμήσουμε μαζί τη θυσία των ηρωικών θυμάτων του Ολοκαυτώματος της 7ης Ιουνίου 1824. Να μνημονεύσουμε εκείνη τη ζοφερή ημέρα, που το νησί καταστράφηκε ολοσχερώς από τα τουρκοαιγυπτιακά στρατεύματα και πάνω από τέσσερις χιλιάδες αθώοι οδηγήθηκαν στον θάνατο, στην ατίμωση και στην αιχμαλωσία […] Είναι λοιπόν μεγάλη τιμή για μένα που από σήμερα συγκαταλέγομαι ανάμεσα στους δημότες της Κάσου, δραστήριους ποντοπόρους, ακάματους δουλευτές της θάλασσας, άδολους πατριώτες. Δημότης ενός νησιού όμορφου, που διατηρεί ανόθευτη τη φυσιογνωμία του. Εύχομαι, κύριε Δήμαρχε, να συνεχίσετε τον αγώνα για τη βελτίωση των βασικών υποδομών του, διατηρώντας παράλληλα το φυσικό κάλλος και τον σπάνιο αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα του. Το παράδειγμα των προγόνων μας, που διακόσια χρόνια πριν θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία, ας είναι οδηγός όλων μας σε μια διαρκή δημιουργική πορεία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT