«Πρεμιέρα» για το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα – Οι παρουσίες και τα μηνύματα

«Πρεμιέρα» για το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα – Οι παρουσίες και τα μηνύματα

Ξεκινούν σήμερα στο Ωδείο Αθηνών οι εργασίες της διήμερης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν σήμερα στο Ωδείο Αθηνών οι εργασίες της διήμερης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας, από κοινού με το Ιδρυμα Ζάεφ, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται τόσο στο περιεχόμενο των συζητήσεων για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή όσο και στο πολιτικό στίγμα που θα δοθεί από τους προσκεκλημένους αναφορικά με την επόμενη ημέρα των προοδευτικών δυνάμεων

Στο σημερινό πρόγραμμα της Διάσκεψης ξεχωρίζει νωρίς το απόγευμα η απονομή του βραβείου «Ειρήνης των Πρεσπών» από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ονοματολογικό, Μάθιου Νίμιτς, καθώς και η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με ομιλητές τους Τσίπρα και Ζάεφ, που θα ακολουθήσει. 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού στην καταληκτική εκδήλωση της διάσκεψης με τίτλο «Το μέλλον της Ευρώπης» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ, στον απόηχο και του αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο ίδιο πάνελ με τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τον τέως πρωθυπουργό της Σουηδίας Στεφάν Λεβέν, την αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης και υπουργό Εργασίας, Γιολάντα Ντίαθ και τον τέως πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.  

Το δικό τους πολιτικό μήνυμα αναμένεται να στείλουν οι παρουσίες αλλά και οι απουσίες στελεχών τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια των διήμερων εργασιών της Διάσκεψης.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με ενημέρωση από την Κουμουνδούρου αναμένεται να δώσει το «παρών» σήμερα στο Ωδείο Αθηνών, στη βράβευση του Μάθιου Νίμιτς από τους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Στη συνέχεια –κι ενώ το συνέδριο θα συνεχίζεται με την εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών– ο κ. Κασσελάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

Επιπλέον, σε σημερινή συζήτηση με τίτλο «Η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η σημασία της για το μέλλον της Ευρώπης» θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ αύριο το μεσημέρι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων αναφορικά με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την «πρεμιέρα» τού Ινστιτούτου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε έναν κόσμο που τον κατακερματίζουν οι πόλεμοι, το χάσμα ανάμεσα στην πλειοψηφία και τις ελίτ, η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και εσχάτως η έφοδος της Ακρας Δεξιάς, το Ινστιτούτο μας θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα: Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στη σκέψη, τον προβληματισμό, το διάλογο που αμφισβητεί τα στερεότυπα και αναζητά το νέο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT