Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει ένα «πρωθυπουργήσιμο» πρόσωπο – Μακάρι να είναι υποψήφιος ο Δούκας

Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει ένα «πρωθυπουργήσιμο» πρόσωπο – Μακάρι να είναι υποψήφιος ο Δούκας

Ο βουλευτής Αρκαδίας υποστήριξε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι η επιλογή που θα μας πάει μπροστά»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μίλησε σήμερα, Δευτέρα, το πρωί ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι η παράταξη πρέπει να βρει «ένα “πρωθυπουργήσιμο” πρόσωπο» για να ηγηθεί

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος –ο οποίος με επιστολή του την προηγούμενη εβδομάδα είχε θέσει επίσημα θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ– ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι υποστήριξε τον Ανδρουλάκη στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, σήμερα πιστεύει ότι «δεν είναι η επιλογή που θα μας πάει μπροστά και θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία».

Ερωτηθείς για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, ο βουλευτής Αρκαδίας είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να είναι υποψήφιος». Εξήγησε, μάλιστα, ότι επιθυμεί «το ΠΑΣΟΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα τα οποία θα έχουν σχέση με την κοινωνία». 

Οταν κλήθηκε να πάρει θέση για το εάν οι αρμοδιότητες του κ. Δούκα ως δημάρχου Αθηναίων μπορεί να σταθούν ως εμπόδιο στη διεκδίκηση της ηγεσίας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος όταν εξελέγη ήταν ευρωβουλευτής. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι και ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος, άρα και δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος. Αν πετύχει το μοντέλο Δούκα –που επικράτησε της συντηρητικής παράταξης στον Δήμο της Αθήνας με ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Ν.Δ.– θα κερδίσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ερωτηθείς για τις ευρύτερες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «με τον κ. Κασσελάκη δεν έχουμε καμία πολιτική σχέση» καθώς «δεν εκφράζει την Κεντροαριστερά», αλλά «είναι ένα συνονθύλευμα απόψεων το οποίο δεν ξέρεις τι λέει». 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT