Κυρ. Μητσοτάκης: Συναντήσεις με Τουσκ, Μερτς και Φεϊχόο στις Βρυξέλλες

Κυρ. Μητσοτάκης: Συναντήσεις με Τουσκ, Μερτς και Φεϊχόο στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επί τάπητος ετέθησαν ζητήματα συντονισμού ενόψει της Συνόδου των ηγετών του ΕΛΚ και ενόψει της νέας περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και τους επικεφαλής του CDU Φρίντριχ Μερτς και του Partido Popular της Ισπανίας, Αλβέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο είχε νωρίτερα στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επί τάπητος ετέθησαν ζητήματα συντονισμού ενόψει της Συνόδου των ηγετών του ΕΛΚ και ενόψει της νέας περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την Κυριακή, από τη Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία, ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δείπνο των ηγετών στις Βρυξέλλες και ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι θα «κλειδώσουν» τελικά τα πρόσωπα για τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα τόνισε: «Μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό, έχουμε αναλάβει χρέη άτυπων διαπραγματευτών για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ώστε να καταλήξουμε στην κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης. Ναι, είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε, στο άτυπο δείπνο των ηγετών, να καταλήξουμε σε ονόματα τα οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτά, ξεκινώντας προφανώς με την υποψηφιότητα της κας Φον ντερ Λάιεν για να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Σύμφωνα με το Politico, ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι ελπίζει να λάβει κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τη νομική υπόθεση του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, προσερχόμενος σε συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τη Δευτέρα.

Ο Κόστα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας παραμένει στο μικροσκόπιο έρευνας στην πατρίδα του.

Ο Κόστα δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα για κάποιο έγκλημα, αλλά βρίσκεται υπό έρευνα στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης έρευνας για το παρασκήνιο που οδήγησε στην παραίτησή του τον περασμένο Νοέμβριο.

«Εξακολουθώ να θυμάμαι τον Αντόνιο Κόστα ως έναν καλό συνάδελφο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ήταν ένας αρκετά αποτελεσματικός και αποδοτικός πρωθυπουργός», δήλωσε ο Τουσκ. «Σίγουρα, έχει ικανότητες. Αλλά πρέπει να αποσαφηνίσουμε το νομικό πλαίσιο, καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT