ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Κασσελάκη για ανοιχτή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Κασσελάκη για ανοιχτή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε η επόμενη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας να μην έχει «κλειστό» χαρακτήρα ή μέρος της να διεξαχθεί ανοιχτά στο ευρύ κοινό

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να τελειώνει με την εσωστρέφεια στο κόμμα το συντομότερο δυνατόν επιθυμεί ο Στέφανος Κασσελάκης και σ’ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη χθεσινή πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου πρότεινε η επόμενη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας να μην έχει «κλειστό» χαρακτήρα ή μέρος της να διεξαχθεί ανοιχτά στο ευρύ κοινό. Γνωρίζοντας τις διαφωνίες και τις ενστάσεις για επιλογές του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να μετριάσει τις όποιες διαρροές υπάρχουν κάθε φορά που συνεδριάζει το συγκεκριμένο όργανο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χωρίς και ο ίδιος να διαφωνήσει, αποφασίστηκε τελικά η Π.Γ. –όποτε συγκληθεί– να μην αλλάξει τον τρόπο που συνεδρίαζε έως τώρα. Αναγνωρίστηκε ο κίνδυνος ακόμη και μια απλή διαφωνία να γιγαντωθεί, ενώ επισημάνθηκε πως ο βασικός ρόλος του οργάνου είναι να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα του κόμματος.

Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν καλό και ουσιαστικά διαπιστώθηκε πως οι ιδέες που έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι για το πώς θα μπορέσει να συγκροτηθεί η ενιαία Κεντροαριστερά είναι ακόμη σε φάση ωρίμανσης. Η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα στην ΕΡΤ πως «αν πράγματι η κοινωνία έρθει και πει είναι αξίωση να φύγει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και να δούμε έναν μεγάλο φορέα της Κεντροαριστεράς, τότε λοιπόν θεωρητικώς θα εξελιχθούν προς αυτή την κατεύθυνση τα πράγματα». Πηγές της Κουμουνδούρου επισήμαναν πως ο Στέφανος Κασσελάκης έχει περιγράψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τον οδικό χάρτη, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.

Για την αποστροφή του πως αν χρειαστεί θα είναι απέναντι και στον Αλέξη Τσίπρα, ο Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε στο Open πως «δεν θα ωφελήσει την Αριστερά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εύχομαι και ελπίζω να μη συμβεί να βρεθούν αντιμέτωποι Τσίπρας και Κασσελάκης στη διεκδίκηση της ίδιας θέσης». Η Θεοδώρα Τζάκρη στον ΣΚΑΪ εκτίμησε πως δεν είναι πιθανό ο πρώην πρωθυπουργός να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους διαδικασίες, συμπληρώνοντας για τον κ. Τσίπρα πως «αυτή τη στιγμή έχει έναν ρόλο διεθνή, θα έλεγα εθνικό».

Για τις ΗΠΑ αναχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματίες και ομογενείς.

Τον ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησε και χθες το θέμα της απομάκρυνσης του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την ομάδα των επιστημονικών συνεργατών στη Βουλή. Ο πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως αυτό που έγινε «είναι πρωτόγνωρο για δημοκρατικό πολιτικό κόμμα», υποστηρίζοντας πως η απόλυσή του έγινε μετά την πρόταση για διενέργεια εσωτερικού δημοψηφίσματος την οποία δεν φέρεται να είδε με καλό μάτι η ηγεσία. Στο πλευρό του στάθηκαν ο Κώστας Ζαχαριάδης, που ζήτησε μιλώντας στο «Action24» ανάκληση της απόφασης, αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος στον «Real FM» έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας στο κόμμα. Στο Εκτελεστικό Γραφείο το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, ειδικά μετά την απάντηση της βουλευτού Γιώτας Πούλου, πως «στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου».

Περικοπές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωση στο Εκτελεστικό Γραφείο έγινε για τα οικονομικά του κόμματος και για περικοπές που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα και αφορούν ακόμη και ενοικιάσεις κτιρίων. Ο Στέφανος Κασσελάκης αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να έχει επαφές με επιχειρηματίες και ομογενείς για το ίδρυμα που συστήνει. Κατά την παραμονή του θα δώσει συνεντεύξεις σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, όπως στη Wall Street Journal, ενώ με την επιστροφή του θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT