Αιχμές Ανδρουλάκη κατά αμφισβητιών: Να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε – Κάποιοι βοήθησαν στο αφήγημα της Ν.Δ.

Αιχμές Ανδρουλάκη κατά αμφισβητιών: Να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε – Κάποιοι βοήθησαν στο αφήγημα της Ν.Δ.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ότι αποδέχεται κάθε κριτική επί του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, αλλά σαφές στίγμα προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ «να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο», όπως είπε, έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. και Πολιτικού Συμβουλίου, εν μέσω σφοδρών αναταράξεων στη Χαρ. Τρικούπη. 

«Αλλο να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στα στελέχη που θέτουν ζήτημα ηγεσίας. 

«Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία, στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το Κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος, αναφορικά με πιθανές εσωκομματικές διαδικασίες, τόνισε ότι σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κεντρική Επιτροπή (τέλος του μήνα) αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη.

Σημεία από την εισαγωγική τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: 

  • Ξεκινήσαμε μια πορεία πετυχαίνοντας τη σταδιακή άνοδο της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο.
  • Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Αλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει γίνει 2;
  • Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντικακό ούριο άνεμο.
    Μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες. Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το Κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό.
  • Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Αρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να το συζητήσουμε.
  • Τα προβλήματα είναι δύο: μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.
  • Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT