ΣΥΡΙΖΑ: Μουρμούρα, κραδασμοί και νέες φουρτούνες

ΣΥΡΙΖΑ: Μουρμούρα, κραδασμοί και νέες φουρτούνες

Αντίδραση Γιώργου Τσίπρα στη λύση σύμβασης εργασίας με το κόμμα – «Τέρμα οι αργομισθίες», απαντά η Κουμουνδούρου.

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 9 Ιουνίου δεν είναι το ίδιο. Αυτό έγινε σαφές από τις κουβέντες που έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αρκετά στην άκρη το αφήγημα περί αυτόνομης πορείας. Στο Εκτελεστικό Γραφείο έγινε αποτίμηση του αποτελέσματος και όλοι συμφώνησαν πως το κόμμα πρέπει να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς μέχρι το καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου, που θα σηματοδοτηθεί το restart υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τo σήμα σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας μιας νικηφόρας προοδευτικής συμμαχίας, καλώντας τα στελέχη να βάλουν μπροστά το «εμείς» και το «όχι» στον κατακερματισμό του χώρου, ήταν ένα ηχηρό καμπανάκι για όσους στην Κουμουνδούρου διάβασαν διαφορετικά την επίδοση του 14,8%. Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση επικεντρώνεται στο ΠΑΣΟΚ, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε γενικά στην Αριστερά και στην Κεντροαριστερά, δείχνοντας πως το κάλεσμα πρέπει να είναι σαφώς πιο ευρύ.

Υπήρξαν και οι ήπιες αιχμές του Αλέξη Τσίπρα για την επικράτηση της επικοινωνίας έναντι της πολιτικής που σίγουρα δεν άφησαν αδιάφορο τον έβδομο όροφο του κόμματος. Στο Ωδείο στις αρχές της εβδομάδας βρέθηκε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στα πηγαδάκια σχολιάστηκε η σύντομη παραμονή του Στέφανου Κασσελάκη στη διάσκεψη. Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την κυβερνητική υπόσταση που πρέπει να αποκτήσει η Κεντροαριστερά αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στις τάξεις της Κουμουνδούρου. O Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε πως «πρέπει όλοι να δώσουμε το “παρών” στη συζήτηση, στον διάλογο και στις ιδέες». Ο Χρήστος Γιαννούλης στην ΕΡΤ ανέφερε πως «το “όλοι μαζί” που διατύπωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μάς ενώνει όλους, αν όχι τους περισσότερους, στο ποιος πρέπει να είναι ο στόχος». «Δεν πιστεύω ότι μια απλή συνεργασία μπορεί να οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε η Νίνα Κασιμάτη στο Open.

Στην Κουμουνδούρου, η «μουρμούρα» για τη μη λειτουργία των οργάνων είναι διαρκής μετά την ολοκλήρωση των εκλογών. Η Κατερίνα Νοτοπούλου στα Παραπολιτικά FM άσκησε κριτική τονίζοντας πως «θα πρέπει να συνεδριάσουν άμεσα όλα τα όργανα, τα εκλεγμένα από τη βάση. Να γίνει συζήτηση. Είμαστε πολιτικό κόμμα. Η κομματική λειτουργία είναι αυτονόητη. Περιμένουμε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να γίνει η συζήτηση που εκκρεμεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει».

Νέες «φουρτούνες» προκάλεσε στην Κουμουνδούρου δήλωση του Γιώργου Τσίπρα που ήρθε σε συνέχεια της απομάκρυνσης του Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. To μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ανέφερε πως «δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα “σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας” από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων». Η απάντηση ήταν άμεση από την Κουμουνδούρου: «Ο Γιώργος Τσίπρας είχε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ως διευθυντής της Κ.Ο. παρόλο που είχε πάψει να βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και τρεις μήνες. Ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας για την Ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη, κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι είχε ζητήσει». Πηγές της Κουμουνδούρου συμπλήρωναν πως «με τον Στέφανο Κασσελάκη, τέρμα οι αργομισθίες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT