Φλωρίδης: «Βραχιολάκι» σε όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία

Φλωρίδης: «Βραχιολάκι» σε όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία

«Οταν κάποιος είναι υπό επιτήρηση, θα προτείνουμε ηλεκτρονική παρακολούθηση με βραχιολάκι. Υπάρχουν και πιο εξελιγμένα συστήματα με τη χρήση κινητών τηλεφώνων και δορυφόρων», είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Δικαιοσύνης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην οποία παρουσίασε πρόσθετες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την ηλεκτρονική παρακολούθηση, σε πρώτο στάδιο με «βραχιολάκι», για όσους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα, ο υπουργός, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι προβλέπεται προσωρινή κράτηση όχι μόνο για το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και για πλημμέλημα.

«Οταν κάποιος είναι υπό επιτήρηση, θα προτείνουμε ηλεκτρονική παρακολούθηση με βραχιολάκι. Υπάρχουν και πιο εξελιγμένα συστήματα με τη χρήση κινητών τηλεφώνων και δορυφόρων», είπε χαρακτηριστικά ο υπ. Δικαιοσύνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με καθ’ ομολογίαν θύτη τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα.

«Εχουμε ένα πλαίσιο που επιτρέπει να φανερωθούν τα περιστατικά (σ.σ. ενδοοικογενειακής βίας) και η ανάγκη ήταν διπλή: να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ώστε να μπορούν να φανερώνονται τα περιστατικά και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, να παρέχεται προστασία στο θύμα όσο είναι δυνατόν, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας να μπορούν να τα καταγγέλλουν χωρίς να κινδυνεύουν».

Σημειώνεται ότι ο κ. Φλωρίδης παρουσίασε αμέσως μετά, σε συνέντευξη Τύπου, δέσμη νέων ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT