Βουλή: «Μύλος» με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Βουλή: «Μύλος» με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Το κόστος των προτάσεων νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν προγραμματισμένο να τεθεί στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων, αλλά η Θεοδώρα Τζάκρη υποστήριξε ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα του δημοσιονομικού κόστους των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας, ήταν προγραμματισμένο να τεθεί στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Ωστόσο, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, υποστήριξε ότι η σχετική συζήτηση πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας, καθώς, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιφέρει κόστος για μισθό, σύνταξη ή όφελος σε κάποιο πρόσωπο.

Σε δηλώσεις της, κατηγόρησε δε τον υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη για «φθηνή επικοινωνιακή» προσέγγιση, σημειώνοντας πως ο υπουργός προσκάλεσε τον κ. Κασσελάκη να προσέλθει στη Βουλή για να τον ενημερώσει για το κόστος των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό, ενώ τις έχει ήδη κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, «δικαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»

«Ας αφήσει λοιπόν τα τεχνάσματα και σε εφαρμογή του άρθρου 85 του Κανονισμού της Βουλής ας φέρει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές τις δύο προτάσεις νόμου, τις οποίες, επαναλαμβάνω, τις έχει ήδη κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, η συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας, να γίνει σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με τη μορφή του απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τασούλας είπε στην κ. Τζάκρη ότι, με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 73 παρ. 3), καμία πρόταση νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση στη Βουλή, εφόσον συνεπάγεται δημοσιονομικό κόστος, όπως δείχνει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT