ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη συνδιαμόρφωση πρότασης νόμου για ριζική αλλαγή του «πόθεν έσχες»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη συνδιαμόρφωση πρότασης νόμου για ριζική αλλαγή του «πόθεν έσχες»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν το Αθηναϊκό Πρακτορείο έκανε λόγο για τρίμηνη παράταση στην υποβολή των πόθεν έσχες στις 6 Ιουνίου (μόλις τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές) ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης, έσπευσε να διαψεύσει την είδηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν υπάρχει ζήτημα παράτασης” και χαρακτηρίζοντας το θέμα “ανύπαρκτο”», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και συνεχίζει:

«Ωστόσο, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη με νυχτερινή τροπολογία που έφερε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης, έδωσε τελικά παράταση όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες, αρχικών και ετήσιων, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου αποδεικνύοντας και πάλι πως οι διαψεύσεις της κυβέρνησης μετατρέπονται σε επιβεβαιώσεις, σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων». 

«Κι επειδή για μία ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας συντάχθηκαν με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, προκειμένου να εκτεθούν οι κυβερνώντες στα μάτια ολόκληρης της κοινωνίας, εκείνοι αποφάσισαν να “απαντήσουν” και πάλι με όρους επικοινωνίας κι όχι ουσίας. Οπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν μετά από κάθε πολιτικό φιάσκο», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «κάτω από την πίεση και την πολιτική κατακραυγή υποσχέθηκαν πως όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τις 30/6. Αναμένουμε να δούμε αν η δέσμευση αυτή θα κρατήσει περισσότερο διάστημα από ό,τι τα λόγια του Παύλου Μαρινάκη στις 6 Ιουνίου». 

«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ασκεί υπεύθυνη πολιτική, κατέθεσε σήμερα τροπολογία με την οποία ζητά τα πολιτικά πρόσωπα να αναρτούν όχι μόνο τις δανειακές τους οφειλές, αλλά και τα αποδεικτικά έγγραφα για τις διευκολύνσεις, τις ρυθμίσεις, τις διαγραφές, τις δόσεις του δανείου τους. Καθώς και τα πολιτικά κόμματα να αναρτούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΟΛΕΣ τις δαπάνες τους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει την τροπολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα του προοδευτικού τόξου να συνδιαμορφώσουν την πρόταση νόμου που επεξεργάζεται η Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ριζική αλλαγή του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων. Ο προοδευτικός κόσμος ποτέ δεν κινήθηκε στις σκιές της Δεξιάς. ΤΩΡΑ όλα στο φως!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT