ΣΥΡΙΖΑ: Υψηλοί τόνοι για τον κύκλο των απολυμένων στελεχών

ΣΥΡΙΖΑ: Υψηλοί τόνοι για τον κύκλο των απολυμένων στελεχών

Σε απόλυτη ρήξη ο Γ. Τσίπρας με το κόμμα – «Οι αθλιότητες για “αργομισθία” είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων», είπε ο πρώην διευθυντής της Κ.Ο.

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα μεταξύ του Γιώργου Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, με τις εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες από εδώ και στο εξής. Η Βούλα Κεχαγιά στο Action 24 δήλωσε πως ο ίδιος ζήτησε να παραταθεί για ένα μήνα η σύμβασή του όταν έγινε γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, για να καλύψει κάποιες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που ήθελε. Συμπλήρωσε πως «το αίτημα έγινε δεκτό, γιατί υπάρχει πάντα η ανθρώπινη διάσταση, και παρατάθηκε η σύμβασή του και μέχρι τις ευρωεκλογές».

Αιχμές

Ο πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απάντησε με πολύ έντονο ύφος: «Οι αθλιότητες για “αργομισθία”, για δήθεν αίτημά μου για “κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία”, για δήθεν αίτημά μου για “ασφαλιστική κάλυψη” κ.λπ. είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του “νέου ΣΥΡΙΖΑ” της Κουμουνδούρου, που προκαλεί το λιγότερο αηδία». Ο Γιώργος Τσίπρας άφησε και αιχμές σε σχέση με τις προκριματικές κάλπες που στήθηκαν στην Κουμουνδούρου για να αναδειχθούν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, δηλώνοντας πως αναμένει να δει τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Είχε προηγηθεί η απομάκρυνση του Θανάση Θεοχαρόπουλου η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με την εσωκομματική αντιπολίτευση να συσπειρώνεται γύρω του. Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο ουσιαστικά για εκδικητικές κινήσεις από την πλευρά της ηγεσίας. «Οι συγκεκριμένες υποθέσεις έγιναν καθαρά και μόνο γιατί οι απόψεις τους δεν ταίριαζαν με αυτά που ήθελε να ακούει ο κ. Κασσελάκης. Να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσα παίρνουν και πόσοι από αυτούς προσλήφθηκαν επί προεδρίας του».

Υπάρχει λίστα προγραφών στην Κουμουνδούρου; Από το περιβάλλον του προέδρου αρνούνται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και μάλιστα φαίνεται πως δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτό τον κύκλο απομακρύνσεων που ξεκίνησε. Εγινε πολύς λόγος άλλωστε πως, στη φερόμενη «λίστα» που υπάρχει, ο επόμενος που θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου θα ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης. Ο Γιώργος Καραμέρος, στον οποίο ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων έχει αναλάβει καθήκοντα επιστημονικού συνεργάτη, απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο μιλώντας στον ΑΝΤ1. Είναι γεγονός, πάντως, ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε βουλευτή να διαφυλάξει τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύει.

«Ο πρόεδρος την ευθύνη»

Αυτή η ανακατωσούρα που έχει προκληθεί ανέβασε τους τόνους και όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Οσοι είχαν χτυπήσει καμπανάκι για τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη και για τη μη λειτουργία των οργάνων βγαίνουν όλο και πιο μπροστά. Ο Χρήστος Σπίρτζης στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πιο πολύ από όλους και την ευθύνη έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό. Να μη λειτουργεί ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ», συμπληρώνοντας πως πρέπει να απολογηθεί για τον στόχο του 20% που είχε βάλει και τον οποίο δεν πέτυχε.

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη διάσκεψη που διοργάνωσε το ινστιτούτο του, έχει φουντώσει και η συζήτηση για το πώς η ενωμένη Κεντροαριστερά μπορεί να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία. Ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν απέκλεισε, στην περίπτωση που η συζήτηση ανοίξει, να είναι υποψήφιος, τονίζοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να είναι χρήσιμος και πως θεωρεί ότι αυτές οι συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές. «Σε όλες τις διεργασίες που κατατείνουν σε μια τέτοια επιλογή, σας δηλώνω ότι θα είμαι παρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT