Ν.Δ.: Κοινή παρουσία Καραμανλή – Σαμαρά μετά τις ευρωεκλογές

Ν.Δ.: Κοινή παρουσία Καραμανλή – Σαμαρά μετά τις ευρωεκλογές

Θα παραβρεθούν σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο παρουσίασης βιβλίου – Ποια είναι η αντίδραση του Μαξίμου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση σε μια εκδήλωση. Αυτό ανακοίνωσαν χθες αμφότεροι, γνωστοποιώντας πως θα μιλήσουν τη μεθεπόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή» στο Πολεμικό Μουσείο. Κάτι που έκανε δικαιολογημένη αίσθηση είναι πως στην ανακοίνωση του γραφείου του Κώστα Καραμανλή υπήρχε αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά και το αντίστροφο, κάτι που δείχνει πως και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί ήθελαν να τονίσουν την κοινή τους παρουσία και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει. Στην ανακοίνωση πάντως του κ. Καραμανλή δεν υπήρχε αναφορά στο θέμα ομιλίας, αντίθετα στην ανακοίνωση του κ. Σαμαρά γινόταν λόγος πως ο πρώην πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι».

Είναι σαφές πως η κοινή παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών αποτελεί από μόνη της ένα πολιτικό μήνυμα, πως «είναι μαζί» και θέλουν να εκπέμψουν ένα κοινό μήνυμα. Το ποιο θα είναι αυτό θα φανεί στις ομιλίες τους. Είναι όμως δεδομένο πως και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί το τελευταίο διάστημα κρατούν σαφείς αποστάσεις από το Μαξίμου, καθώς μια σειρά από ζητήματα –όχι πάντα τα ίδια– φαίνεται να τους έχουν ενοχλήσει, είτε εθνικής φύσεως –αφού αμφότεροι έχουν στείλει μήνυμα κατά της «πολιτικής του κατευνασμού»– είτε και θέματα αμιγώς πολιτικά, όπως «η φυσιογνωμία και το dna της παράταξης». Το γεγονός δε πως η ομιλία τους πραγματοποιείται λίγο μετά τις ευρωεκλογές και το «κακό» αποτέλεσμα για τη Ν.Δ., που την έφερε στο 28%, δεν περνάει απαρατήρητο, καθώς η συζήτηση για το τι φταίει είναι ακόμα ενεργή. Κανείς πάντως δεν μπορεί να προδικάσει τι θα ειπωθεί από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρχουν και μηνύματα προς το Μαξίμου.

Η πρώτη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου για την κοινή εκδήλωση Καραμανλή – Σαμαρά ήρθε διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό –και σας μιλώ και σαν ένας άνθρωπος που είναι από τότε που θυμάται τον εαυτό του στη Ν.Δ.– να ακούσουμε τους δύο πρώην προέδρους της Ν.Δ., δύο πρώην πρωθυπουργούς. Κάθε φορά είναι μία καλή ευκαιρία να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις τους», είπε κατά τη διάρκεια του briefing, προσθέτοντας πως «μόνο θετικά μπορεί κανείς να υποδεχθεί –είτε είναι διαχρονικά στη Ν.Δ. όπως εγώ είτε στηρίζει τα τελευταία χρόνια είτε είναι εν πάση περιπτώσει ενεργός πολίτης– τις απόψεις και τις τοποθετήσεις δύο ανθρώπων οι οποίοι κράτησαν και μάλιστα σε δύσκολα χρόνια το τιμόνι και της παράταξης και της χώρας», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT