ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι» στην πρόσκληση για την κοστολόγηση των προτάσεων

ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι» στην πρόσκληση για την κοστολόγηση των προτάσεων

Απέρριψε την κυβερνητική πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ – Σφοδρή σύγκρουση χθες στη Βουλή για τη ΛΑΡΚΟ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολιτική περιδίνηση εισήλθε ξαφνικά χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη διαδικασία συζήτησης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο νομοθετικών πρωτοβουλιών του για τη φορολόγηση και την ακρίβεια.

Δεδομένου ότι βάσει σχετικής πρόβλεψης του Συντάγματος (άρθρο 73 παρ. 3) δεν μπορεί να εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή πρόταση νόμου «εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων, για να δοθεί γενικά όφελος σε κάποιο πρόσωπο», ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης ζήτησε επισήμως από τον πρόεδρο της Βουλής να διεξαχθεί δημόσια ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, με τη συμμετοχή και του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στ. Κασσελάκη, «προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αμεσα, προ έξι ημερών δηλαδή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, είχε δηλώσει: «Η πρόταση Χατζηδάκη είναι καλοδεχούμενη. Ζητούμε να οριστεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατόν».

Χθες, ωστόσο, με αφορμή σχετική συζήτηση στη διάσκεψη των προέδρων, ο ΣΥΡΙΖΑ διά της γραμματέως της Κ.Ο. Θεοδώρας Τζάκρη υπαναχώρησε: αφού «άδειασε» τον κ. Παππά, κάνοντας λόγο για «φθηνό επικοινωνισμό» της κυβέρνησης, ουσιαστικά απέρριψε την κυβερνητική πρόταση.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε μεταξύ άλλων: «Το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και ξαναγύρισαν στην ασφάλεια των πολιτικών παραμυθιών. Η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν η ώρα της αλήθειας, αλλά όπου υπάρχει η αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στα πόδια».

Λίγα λεπτά αργότερα, πάντως, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φάμελλος με τη σειρά του φάνηκε να «αδειάζει» την κ. Τζάκρη, αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, κάποια στιγμή στο μέλλον, να συμμετάσχει σε μια ειδική συνεδρίαση: «Η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει όπου κληθεί, για να αναδείξει και το βάσιμο των επεξεργασμένων προτάσεών μας, αλλά και την αντιλαϊκή και άδικη πολιτική της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Ολα αυτά, ενώ στην αίθουσα της Ολομέλειας από το πρωί εξελισσόταν σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με εκρήξεις και μεταξύ των αντιπολιτευομένων κομμάτων, με επίκεντρο τροπολογία για ρύθμιση θεμάτων για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. Στο πλαίσιο αυτό, αίσθηση προκάλεσε μεταξύ άλλων η νέα εστία έντασης ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, εξ αφορμής αποστροφής της ομιλίας του Δημ. Κουτσούμπα για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά: «Το έχουν ρίξει στη φαγωμάρα για τις καρέκλες. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε που αυτοί θα έχουν αποφασίσει αν θα φτιάξουν καινούργιο πολιτικό φορέα, πώς θα τον ονομάσουν, ποιος θα είναι αυτός, από τι νέα κουμάσια θα απαρτίζεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT