Boυλή: Ψηφίστηκαν νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα και η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Boυλή: Ψηφίστηκαν νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα και η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Συλλαλητήριο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, που επιμένουν πως προετοιμάζονται για σύγκρουση

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφίστηκαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ενσωμάτωση της Οδηγίας (Ε.Ε.) 2021/2118 για την ασφάλιση αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, λήψη μέτρων προς εφαρμογή του Κανονισμού (Ε.Ε.) 2022/858 σχετικά με το πιλοτικό καθεστώς υποδομών της αγοράς που βασίζονται σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, ειδικότερες ρυθμίσεις για τα οχήματα και τη δημόσια περιουσία και άλλες διατάξεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι τροπολογίες για τη ΛΑΡΚΟ, την παράταση στην υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» και την έκθεση της ΤτΕ όταν διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για απιστία η οποία στρέφεται κατά πιστωτικού ιδρύματος που αφορά σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή δανείων ή οφειλών ή κατά του ΤΧΣ ψηφίστηκαν από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ τις καταψήφισε η αντιπολίτευση.

Οι τροπολογίες έγιναν δεκτές με 159 «ναι» και 139 «όχι».

Συλλαλητήριο

«Τους δείξαμε ότι αντέχουμε. Ο,τι κι αν ψηφίσουν εκεί μέσα, θα το κάνουμε κουρελόχαρτο», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μιλώντας στο τέλος της μεγάλης και πολύωρης συγκέντρωσης-διαδήλωσης στο Σύνταγμα των εργαζομένων και των σωματείων της ΛΑΡΚΟ οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους συνδικάτα, φορείς, χιλιάδες εργαζομένους και νεολαία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προφανώς και το ψήφισε. Δεν είναι η πρώτη τροπολογία και νόμος που προσπαθεί να μας πετάξει έξω. Γυρίζουμε πίσω στα χωριά μας, στο εργοστάσιο, στα μεταλλεία, στα εργοτάξια, θα κάνουμε το συντονιστικό των Σωματείων, τα Διοικητικά μας Συμβούλια, τις Γενικές Συνελεύσεις. Προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση. Το είπαμε και πριν από δύο χρόνια αυτό. Αυτοί θα προσπαθούν να μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας και εμείς με τη δική σας βοήθεια θα παραμείνουμε εκεί μέχρι το τέλος. Ενα είναι σίγουρο: ότι είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη. Δεν θα τους περάσει! Η ΛΑΡΚΟ θα ξαναλειτουργήσει είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν», υπογράμμισε ο Π. Πολίτης.

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ’ ανάψουνε ξανά!» ήταν μεταξύ των συνθημάτων που κυριαρχούσαν στη συγκέντρωση-διαδήλωση που ξεκίνησε από τις 11 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης.

Οι συμμετέχοντες απαίτησαν να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στις περιοχές μας και να μη γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες», είπε ο Γιώργος Σελεβάκος, πρόεδρος του Σωματείου στα Μεταλλεία Χαλκίδας, καλώντας σε συνέχιση της πάλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT