Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα

Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα

Κ. Τσιάρας: «Να κινηθούμε με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση του προγράμματος για φθηνό αγροτικό ρεύμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχει ένας κανόνας που είναι αδιαπραγμάτευτος για αυτή την κυβέρνηση: εισπράττουν στήριξη, επιδοτήσεις αυτοί που πραγματικά τις δικαιούνται», τόνισε ακόμα.

«Θέλω να τονίσω τη σημασία του προγράμματος ΓΑΙΑ, το οποίο πιστεύω ότι δεν έχει γίνει όσο γνωστό θα μπορούσε στους αγρότες μας, ώστε να εξασφαλίσουν χαμηλές και προβλέψιμες τιμές για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και θα δώσουμε παράταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ θα έρθει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν από το τέλος του καλοκαιριού, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μιλώντας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας θα συνεχίσει να λαμβάνει τις επιδοτήσεις του υπογραμμίζοντας όμως ότι «θα τις λαμβάνουν μόνο αυτοί που πραγματικά παράγουν».

Από τη μεριά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός μάς έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που εδράζονται σε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, το αυξημένο κόστος παραγωγής, αλλά και η νέα ΚΑΠ.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό «να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT