Κυβέρνηση: Αγνωστη λέξη οι «διακοπές» για το υπουργικό

Κυβέρνηση: Αγνωστη λέξη οι «διακοπές» για το υπουργικό

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο εν μέσω θέρους – Την παράταση του προγράμματος για φθηνό ρεύμα στους αγρότες ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα που δείχνει πως μετά τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός θέλει άμεσα να επουλώσει όλες τις πληγές που άνοιξε η κάλπη της 9ης Ιουνίου, καταδεικνύοντας πως οι διακοπές φέτος θα είναι άγνωστη λέξη για το υπουργικό συμβούλιο. Αυτό άλλωστε το είχε προαναγγείλει σε ανύποπτο χρόνο σε υπουργικό συμβούλιο πριν από τις ευρωεκλογές.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με τη νέα ηγεσία του υπουργείου –τον κ. Κώστα Τσιάρα και τον κ. Χρήστο Κέλλα– θύμισε αρχικά όσα έχει κάνει η κυβέρνηση έως τώρα για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον νέο μηχανισμό επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το φθηνό ρεύμα, τονίζοντας τη σημασία του προγράμματος «ΓΑΙΑ», για το οποίο επισήμανε πως «δεν έχει γίνει όσο γνωστό θα μπορούσε στους αγρότες μας», εξ ου και ανακοίνωσε την παράτασή του, ώστε το υπουργείο «να κάνει μια πρόσθετη προσπάθεια ενημέρωσης των αγροτών μας».

Ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και των φυτοφαρμάκων, τονίζοντας ωστόσο πως ενημερώθηκε από τη νέα ηγεσία –που δεν το ήξερε μέχρι τώρα– ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις πολυεθνικές στον τομέα των τροφίμων φαίνεται να τα αντιμετωπίζουμε και στον τομέα των φυτοφαρμάκων.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σκοπό να αφήσει τίποτα στην τύχη του και παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε σε βαθύ θέρος, η δουλειά του κυβερνητικού έργου θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει ως γνωστόν η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για να υπάρξει και η απαραίτητη αποσυμπίεση στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο έχει γεμάτο πρόγραμμα με ταξίδια στο εξωτερικό.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, λίγες μέρες μετά –στις 17 και 18 Ιουλίου– θα μεταβεί στο Λονδίνο για τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ενώ στο τέλος του μηνός αναμένεται να επισκεφθεί και την Κύπρο για την επέτειο της εισβολής.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό μέτωπο η δουλειά θα προχωράει και σε άλλα επίπεδα. Οι πληροφορίες λένε πως, με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, εντός του Ιουλίου πρόκειται να γίνει και ευρύς ανασχηματισμός στους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης, με τον Ακη Σκέρτσο να σημειώνει ήδη στο μπλοκάκι του ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι να φύγουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT