Νέα Δημοκρατία: Το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης στην Κ.Ο.

Νέα Δημοκρατία: Το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης στην Κ.Ο.

Πού εστιάζουν οι βουλευτές της Ν.Δ. – Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη της επόμενης ημέρας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το «όλοι εναντίον όλων» που επικρατεί στην Κεντροαριστερά να τραβάει τα περισσότερα φώτα, ωστόσο η σημερινή μέρα θα έχει και έντονο κεντροδεξιό ενδιαφέρον. Η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. λίγο μετά τις ευρωεκλογές γίνεται με βασικό σκοπό η συζήτηση που έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό από την 9η Ιουνίου για το «τι φταίει» για τη «γαλάζια» καθίζηση, να γίνει θεσμικά στο κορυφαίο κομματικό όργανο, ώστε να επέλθει αποσυμπίεση. Η συνεδρίαση μπορεί να προβλέπεται εντός πλαισίων, αλλά εύκολη δεν θα είναι. Οι κατηγορίες των βουλευτών που είναι δυσαρεστημένοι έχουν αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν, καθώς πάντα ένα κακό αποτέλεσμα φέρνει στην επιφάνεια καλά κρυμμένες δυσαρέσκειες, πάσης φύσεως, από αμιγώς πολιτικές έως και προσωπικές. Και ο στόχος είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης.

Η ατζέντα

Τον λόγο αναμένεται να πάρουν αρκετοί βουλευτές, που θα θέσουν από τη δική τους οπτική το τι έφταιξε και δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα στις ευρωκάλπες. Οι πληροφορίες της «Κ» λένε πως η διαχείριση της καθημερινότητας θα είναι στην πρώτη γραμμή, με κορυφαία θέματα την ακρίβεια και την ασφάλεια, που ενοχλούν οριζοντίως όλους τους πολίτες. Την ίδια ώρα, μερίδα βουλευτών αναμένεται να θέσει και ιδεολογικά ζητήματα. Αρκετοί δηλαδή βουλευτές θεωρούν πως η συνεχής τάση να ταυτίζεται αποκλειστικά το Κέντρο με μεταρρυθμίσεις και διάφορες πολιτικές είναι εσφαλμένη.

Και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να τεθεί από μερίδα βουλευτών, όχι τόσο ως αιτία, όσο ως αφορμή για την αποχή σημαντικού μέρος της κομματικής βάσης της Ν.Δ. Η κριτική μάλιστα δεν θα είναι μόνο για το νομοσχέδιο, αλλά κυρίως για τη διαχείριση, με τα γνωστά επινίκια να είναι κάτι που δεν έχει ξεχαστεί και έχει ενοχλήσει σφόδρα. Οι ίδιες άλλωστε πηγές λένε πως δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και αναφορά από κάποιους βουλευτές στο όνομα της Προέδρου της Δημοκρατίας και στο θέμα που θα απασχολήσει από Σεπτέμβρη και αφορά την πρόταση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Οσον αφορά τους βουλευτές που θα μιλήσουν, δεν είχε γίνει ακόμη γνωστός ο αριθμός τους έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά θεωρείτο βέβαιο πως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μάριος Σαλμάς, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Θάνος Πλεύρης θα λάβουν τον λόγο. Στο Μαξίμου πάντως εκτιμούν πως η συζήτηση, παρά την υποβόσκουσα ένταση που υπάρχει, θα είναι «παραγωγική» και θα λειτουργήσει συσπειρωτικά. Ο πρωθυπουργός δε, όπως λένε καλά γνωρίζοντες, θα εκπέμψει «καθαρά μηνύματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT