ΠΑΣΟΚ: Διαμορφώνονται νέες συμμαχίες και στρατόπεδα

ΠΑΣΟΚ: Διαμορφώνονται νέες συμμαχίες και στρατόπεδα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα ηγετικά στελέχη να λαμβάνουν διαδοχικά θέση για το θέμα της ηγεσίας, ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται πυρετωδώς για την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή.

Ο μέχρι πρότινος εκ των θεωρούμενων διεκδικητών της ηγεσίας βουλευτής Μανώλης Χριστοδουλάκης ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός κούρσας διαδοχής του Νίκου Ανδρουλάκη, δείχνοντας παράλληλα τη στήριξή του στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα. Την έμμεση πλην σαφή προτίμησή του στο πρόσωπο του δημάρχου Αθηναίων εξέφρασε και έτερο μέλος της πράσινης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επίσης χθες, μόλις μία ημέρα μετά την επιστολή του δημάρχου Αθηναίων προς τα κομματικά όργανα, μέσω της οποίας πραγματοποιούσε ακόμη ένα βήμα προς τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Αποστάσεις από την ονοματολογία και τα εσωκομματικά «χαρακώματα», ωστόσο, επέλεξαν επί του παρόντος να κρατήσουν δύο άλλα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Χρηστίδης και η Μιλένα Αποστολάκη.

Επισημαίνεται πως έχει ειδικότερο ενδιαφέρον το ποιοι βουλευτές τάσσονται στο πλευρό του κ. Δούκα, καθώς αν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος διαδεχθεί στην κομματική ηγεσία τον κ. Ανδρουλάκη, θα πρέπει ως εξωκοινοβουλευτικός να έχει «αντ’ αυτού» εκπρόσωπο – επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί με ανάρτηση του κ. Χριστοδουλάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η φωνή και τα “θέλω” της κοινωνίας δεν ορίζονται από τα “εγώ” ή την προσωπική φιλοδοξία. Προσωπικά ήξερα πάντα να την υπερβαίνω. Το ίδιο επιλέγω και τώρα», πρόσθεσε, για να καταλήξει: «Χρειαζόμαστε μια γενναία, τολμηρή αλλαγή. Για την παράταξη, για την πατρίδα. Χάρη, πάμε;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κωνσταντινόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί στην κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Αν είναι να παίζουμε διαρκώς στον μικρό τελικό με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει νόημα». Για να συνεχίσει λέγοντας ότι εκείνος που κατάφερε πρώτος να τα βάλει με το σύστημα της Ν.Δ. με επιτυχία ήταν ο νυν δήμαρχος Αθηναίων.

«Δεν είμαι εδώ για να ρίξω νερό στον μύλο της εσωστρέφειας. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να είμαστε δεύτερη δύναμη. Το γεγονός ότι δεν γίναμε μπορεί να γίνει αφορμή μιας άλλης πολιτικής πρότασης», είπε από την πλευρά του (ΣΚΑΪ) ο κ. Χρηστίδης.

«Υπάρχει μια ατμόσφαιρα χαρακωμάτων και πολεμικών ανακοινώσεων, που δεν συμβάλλει σε έναν στόχο που θα μας βρει όλους σύμφωνους και δεν είναι άλλος από το να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε η κ. Αποστολάκη (Real). Και πρόσθεσε: «Επέστρεψα στην πολιτική για να βάλω το αποτύπωμά μου μαζί με άλλους στη νέα εποχή του πλειοψηφικού ΠΑΣΟΚ. Δεν επέστρεψα για να ενταχθώ σε ομάδες, να γίνω οπαδός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT