Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση, πρέπει τώρα να περάσει στην υπέρβαση

Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ από την επιβίωση, πρέπει τώρα να περάσει στην υπέρβαση

Ανακοινώνει τις αποφάσεις του ο Δούκας – Τι θα κάνει με τον Δήμο Αθηναίων

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην Κεντρική Επιτροπή θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου και το σχέδιό μου για τη χώρα», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σημειώνοντας ότι θα το πράξει «στα όργανα που πρέπει».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας είπε: «Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης».

Σε ερώτηση για τη στήριξη Χριστοδουλάκη, τόνισε ότι «ήταν μαθητής μου και έχουμε μια πολύ καλή σχέση», ενώ πρόσθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, των μεγάλων αλλαγών και αξιών, που θα κυβερνήσει τη χώρα».

«Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει», συμπλήρωσε.


Ερωτηθείς σχετικά, είπε: «Εχει κάνει αγώνα σημαντικό ο Νίκος Ανδρουλάκης και σε μία δύσκολη συγκυρία, το οποίο όμως στη συνέχεια δεν δημιούργησε συνθήκες υπέρβασης». Και πρόσθεσε: «Ηταν ένας κύκλος επιβίωσης για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει τώρα να πάμε σε έναν κύκλο υπέρβασης».

«Μένει να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας και το σχέδιό μας», τόνισε, απαντώντας στην ερώτηση, τι κάνει τον ίδιο να πιστεύει ότι μπορεί να απογειώσει το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη», σχολίασε και προχώρησε σε ευρύ κάλεσμα στους πολίτες.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο, είπε ότι «η πρόταση Δούκα είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει».

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις για «αδελφοκτονία» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, υπογράμμισε: «Με στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τον στήριξα και εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία, ούτε ιδιοκτησία και δεν αισθάνομαι ότι είμαι ιδιοκτήτης καθενός και δεν θέλω οι φίλοι μου να αισθάνονται ότι είμαι ιδιοκτήτης τους».

Ερωτηθείς εάν θα καταφέρει να κρατήσει τα δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Είναι 2 ρόλοι που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί. Είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο, υπάρχουν δήμαρχοι στην Ευρώπη που έχουν κι αυτή την ιδιότητα, γιατί ενισχύει τον ρόλο και τον θεσμό. Δεν έχει σημασία πόσο χρόνο διαθέτεις στη μία καρέκλα ή στην άλλη, αλλά πόσο χρόνο διαθέτεις για τα προβλήματά τους».

«Δεν θα αφήσω τον δήμο»

«Στον Δήμο της Αθήνας κερδίσαμε πολίτες από όλους τους χώρους», δήλωσε ξεκαθαρίζοντας ότι «σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας».

«Μπορεί να ήταν νωρίς για μένα και είχα τη δυνατότητα να κάτσω αναπαυτικά στην καρέκλα του δημάρχου και να βλέπω… Είναι πιο αναπαυτική από το ρίσκο που παίρνω τώρα. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά είναι αναπαυτικά σε αντιδιαστολή με το επιπλέον ρίσκο που χρειάζεται να πάρω τώρα και την επιπλέον ευθύνη που αναπτύσσω».

Ερωτηθείς αν θα ήταν καλύτερο να κάνει πρώτα μια θητεία, να δώσει δείγμα γραφής και μετά να κοιτάξει ψηλότερα, είπε: «Πιο σωστό για ποιον; Για τη χώρα και τον χώρο ή για μένα; Εγώ μπορεί να έχω χρόνο, λέω όμως –κι αυτό προσπαθώ να τεκμηριώσω– ότι δεν έχει ο χώρος μου και η χώρα, για αυτό βάζω τη χώρα μπροστά».

Στην παρατήρηση του Νίκου Χατζηνικολάου, ότι αυτό ακούγεται μεσσιανικό, είπε: «Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είμαι ο μεσσίας κι ότι αυτά που πιστεύω είναι η απόλυτη αλήθεια. Ο καθένας λέει εδώ την αλήθεια του. Εχω την ηθική υποχρέωση να λέω αυτά που πιστεύω».

Ερωτηθείς για το τι δήμαρχος είναι αυτούς τους 6 μήνες, είπε ότι αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες και σημείωσε: «Προσπαθώ εγώ και η ομάδα μου, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα, εμβληματικό έργο ήταν τα δέντρα. Εχουμε ήδη φυτεύσει πάνω από 2.000 δέντρα, έχουμε φτιάξει μια εφαρμογή, που μπορεί ο καθένας να δει πού και πότε μπαίνουν». Τόνισε δε ότι έφτιαξαν γραφείο καταπολέμησης ενεργειακής φτώχειας και ακαδημία ενέργειας και αναφέρθηκε στο κοινωνικό κομμάτι, λέγοντας ότι αυξήθηκαν οι άνθρωποι που κάνουν αίτηση για στήριξη από το κοινωνικό παντοπωλείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT