Επιχείρηση «φρένο στην εσωστρέφεια» από το Μαξίμου

Επιχείρηση «φρένο στην εσωστρέφεια» από το Μαξίμου

Η κριτική που άσκησαν οι βουλευτές στη διάρκεια της Κ.Ο. λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, το μήνυμα που εξέπεμψε ο Παύλος Μαρινάκης

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να βάλει «φρένο» στην εσωστρέφεια που άνοιξε η πιο ταραχώδης εδώ και πολλά χρόνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επιχειρεί από χθες το Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να αναλαμβάνει τον ρόλο αφενός να κατευνάσει τους βουλευτές, αφετέρου να τους απαντήσει –όπου χρειαζόταν– με σαφή μηνύματα. Το γενικό πάντως μήνυμα που εξέπεμψε χθες ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν πως η κριτική ελήφθη σοβαρά υπόψη. Ο κ. Μαρινάκης ρίχνοντας τους τόνους έκανε λόγο για έναν γόνιμο διάλογο «κάτω από ενωτικό κλίμα», με τις επισημάνσεις να λαμβάνονται, όπως είπε, όλες υπόψη από τον πρωθυπουργό, καθώς έγιναν «από τους εκπροσώπους των πολιτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που όλες και όλοι μαζί απαρτίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., που είναι μια δύναμη που καθημερινά στηρίζει και το κυβερνητικό έργο».

Ιδεολογική ταυτότητα

Ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε να απαντήσει και στο θέμα που τέθηκε κατά κόρον και αφορά την ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως το καταστατικό της Ν.Δ. αναφέρεται σε συγκεκριμένους πυλώνες: «Είναι ένα κόμμα που βάζει πάντοτε την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον, πιστεύει στην κατεύθυνσή μας προς τη Δύση, ισχυροποιεί τη χώρα και παίρνει αποφάσεις οι οποίες στο τέλος της ημέρας έχουν θετικό αντίκτυπο για τους πολίτες», είπε. Για το Μαξίμου, όλα τα παραπάνω υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία πέντε χρόνια, με τον εκπρόσωπο να αναφέρει πως «είμαστε, λοιπόν, κάτι παραπάνω από προσηλωμένοι στις αρχές της Ν.Δ., αλλά, ταυτόχρονα, το βλέμμα μας είναι στραμμένο στα προβλήματα των πολιτών και στο μέλλον».

Οσον αφορά τη διεύρυνση, στο Μαξίμου δεν θα βάλουν νερό στο κρασί τους. Πρόκειται για μια «συνειδητή επιλογή», η οποία μάλιστα «φαίνεται ότι επικροτείται από τους πολίτες», τονίζεται. Ο κ. Μαρινάκης, δε, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις επικρίσεις για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, είπε πως «η επιλογή των υπουργών, των υφυπουργών και των μελών της κυβέρνησης είναι, όπως συμβαίνει διαχρονικά και όπως θα συνεχίσει να συμβαίνει, αρμοδιότητα του πρωθυπουργού», προσθέτοντας πως η επιλογή των προσώπων γίνεται με βάση την καταλληλότητα του κάθε προσώπου για μία θέση. Μάλιστα, απαντώντας ουσιαστικά στον κ. Κακλαμάνη, που είπε πως δεν έχει φύγει ποτέ κανένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, επισήμανε πως από το 2019 έχουν αποχωρήσει 15 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη, καταλήγοντας πως η συγκεκριμένη συζήτηση «δεν ωφελεί κανέναν».

Κλείνοντας τη συγκεκριμένη συζήτηση επεσήμανε ακόμη πως πολλά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη –είτε στελέχη τα οποία προσήλθαν στη Ν.Δ. είτε στελέχη που ήταν διαχρονικά στη Ν.Δ.– τιμήθηκαν από τους πολίτες, από τους ψηφοφόρους της παράταξης και εξελέγησαν σε υψηλές θέσεις.

Τα μηνύματα που εστάλησαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δείχνουν πως η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των βουλευτών, αλλά ταυτόχρονα δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Μαρινάκη, πως «οι βουλευτές δεν είναι εν αναμονή υπουργοί», στέλνοντας και ένα μήνυμα σε όσους εκφράζουν πικρίες λόγω μη αξιοποίησης.

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης «έκοψε» με ένταση τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Είναι μια εξαιρετικά πρόωρη συζήτηση», είπε και «δεν είναι ωφέλιμο, έξι μήνες, ίσως και περισσότερο, να συζητάμε για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT