ΥΠΕΞ: Η Βόρεια Μακεδονία επιστρέφει σε ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της Ιστορίας

ΥΠΕΞ: Η Βόρεια Μακεδονία επιστρέφει σε ενέργειες που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της Ιστορίας

Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονίας, που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου», τονίζεται

1' 1" χρόνος ανάγνωσης

«Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, όπως έγραφε η «Κ», η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα προώθησε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Χ την πιο έντονη μορφή του σλαβομακεδονικού αλυτρωτισμού, κάνοντας λόγο για Μακεδονία του Αιγαίου, δηλαδή την ελληνική Μακεδονία. 

Η κ. Σιλιάνοφσκα φωτογραφίζεται με «αντιπροσωπεία της Ενωσης Συλλόγων Μακεδόνων και προσφυγόπουλων από το αιγαιοπελαγίτικο τμήμα της Μακεδονίας – ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ». Και, εν συνεχεία, υπογραμμίζει ότι «η μοίρα και η τραγωδία 30.000 προσφυγοπαίδων και ο γολγοθάς τους δεν πρέπει να κρυφτεί και να σχετικοποιηθεί».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ τονίζει με τη σημερινή του ανακοίνωση πως η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας «επιστρέφει σε ενέργειες του παρελθόντος που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της Ιστορίας».

Οπως σημειώνει, «ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη αναλυτικά υπ’ όψιν των ομολόγων του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τις σχετικές παραβιάσεις και θα συνεχίσει να το πράττει».

Επιπλέον, προσθέτει, το θέμα τίθεται σε διεθνές επίπεδο εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονίας, που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT