Οι διάλογοι Τσίπρα – Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Οι διάλογοι Τσίπρα – Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ε. Ιμάμογλου σημείωσε πως υποδέχεται τον Α. Τσίπρα τόσο ως δήμαρχος όσο και ως σοσιαλδημοκράτης, με τον πρώην πρωθυπουργό να απαντά πως οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο κ. Ιμάμογλου σημείωσε πως υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα τόσο ως δήμαρχος όσο και ως σοσιαλδημοκράτης, με τον κ. Τσίπρα να απαντά πως οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια για την καλυτέρευση των σχέσεων των δύο χωρών.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή δήμαρχε. Είναι πάντα μεγάλη χαρά μου να βρίσκομαι στην Τουρκία και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη. Και είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις. Εχω δουλέψει ιδιαίτερα για την ελληνοτουρκική φιλία, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ιδιαίτερα οι προοδευτικές δυνάμεις, οι προοδευτικοί πολιτικοί, την προσπάθεια για την καλυτέρευση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και για να δημιουργήσουμε, όπως είναι το όραμά μας, μια κοινωνία ειρήνης, ισότητας και αλληλεγγύης» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Οι διάλογοι Τσίπρα – Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη-1

Αφού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την επίσκεψη, ο Τούρκος δήμαρχος αποκρίθηκε πως «η Ελλάδα είναι μια γειτονική χώρα και οι σχέσεις μας είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα σε μένα».

Στις 19:00 το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί ως τιμώμενος ομιλητής σε δείπνο του Global Relations Forum, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις διεθνείς εξελίξεις ενώ το Σάββατο, στις 11:00 το πρωί, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Koç.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT