Κύκλοι Τσίπρα για Αυγή: Χειρίζονται με χυδαιότητα ευαίσθητα ζητήματα

Κύκλοι Τσίπρα για Αυγή: Χειρίζονται με χυδαιότητα ευαίσθητα ζητήματα

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση», αναφέρουν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα.

Προσθέτουν πως «οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα».

Επιπλέον, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».

Νωρίτερα, πηγές της Κουμουνδούρου είχαν αφήσει να διαρρεύσει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποστείλει επιστολή στον προκάτοχό του, με θέμα την οικονομική ενίσχυση για τη μισθοδοσία των εργαζομένων της Αυγής. Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε ανταποκριθεί. 

Κατά πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε μέσω SMS από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμουν προκειμένου να καλυφθεί το ποσό των 375.000 ευρώ για τα έξοδα των κομματικών μέσων τον Ιούνιο. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δώρισε το μέγιστο δυνατό ποσό που του επιτρέπει ο νόμος, δηλαδή 20.000 ευρώ. 

Νέος κύκλος αναταράξεων 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εισέλθει σε νέα φάση εσωκομματικής αναταραχής, μετά την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της Αυγής και την ανάρτηση Κασσελάκη που διαμήνυε πως «αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο πρόεδρο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε χαρακτηριστικά τονίσει πως «ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ» δεν θα πάρει μαύρα χρήματα.

Αμεση ήταν η αντίδραση 87 στελεχών και βουλευτών του κόμματος που σε επιστολή τους υπογράμμιζαν μεταξύ άλλων: «Δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο». 

Την επιστολή στελεχών και βουλευτών είχαν σπεύσει να σχολιάσουν πηγές της Κουμουνδούρου, εκφράζοντας την απορία τους για τον χρόνο που επέλεξαν οι υπογράφοντες να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο. Ολες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. Ως γνωστόν στις 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7/7 η Κεντρική Επιτροπή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT