Χ. Δούκας: Δέχομαι ακραίες επιθέσεις – Ενορχηστρωτής είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Χ. Δούκας: Δέχομαι ακραίες επιθέσεις – Ενορχηστρωτής είναι το Μέγαρο Μαξίμου

«Καλώ όλο τον προοδευτικό κόσμο, όλο τον κόσμο της παράταξης να μην ταυτισθεί και να απορρίψει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. Ολοι μαζί θα τους νικήσουμε ξανά», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «ακραίες επιθέσεις από την κυβέρνηση, τα συστήματά της και την ακροδεξιά» σε βάρος του κάνει λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αναφορικά με την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Δούκας σημειώνει πως «ενορχηστρωτής των επιθέσεων είναι το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

«Καλώ όλο τον προοδευτικό κόσμο, όλο τον κόσμο της παράταξης να μην ταυτισθεί και να απορρίψει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. Ολοι μαζί θα τους νικήσουμε ξανά», προσθέτει στη δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Χ. Δούκα

«Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι ακραίες επιθέσεις από την κυβέρνηση, τα συστήματά της και την ακροδεξιά, μετά την πρόθεση μου να διεκδικήσω την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύφθηκε σήμερα από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων είναι το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Η εκλογική πτώση της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές και η ραγδαία φθορά της κυβέρνησης φέρνει τον κ. Μητσοτάκη στη δεινή θέση να παρεμβαίνει ευθέως στις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Καλώ όλο τον προοδευτικό κόσμο, όλο τον κόσμο της παράταξης να μην ταυτισθεί και να απορρίψει τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις. Ολοι μαζί θα τους νικήσουμε ξανά.

Υ.Γ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ίδια γνώμη όταν συνυποψήφιός του ήταν ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας»;

Νωρίτερα, κληθείς να σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «μια διαδικασία άλλου κόμματος», προσθέτοντας πως πρόκειται «για μια διαδικασία που δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί».

«Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω ποιος είναι καλύτερος πρόεδρος για το ΠΑΣΟΚ, δεν ήμουνα ποτέ στο κόμμα αυτό. Θα ήταν μια παρέμβαση και θεσμικά ένα μεγάλο λάθος. Οταν όμως φαίνεται ότι ένας εκ των υποψηφίων, το προανήγγειλε χθες ο κ. Δούκας, είναι δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα εύλογα», σημείωσε.

«Ακούς ανθρώπους που έχουν μια μικρομεσαία επιχείρηση και σου λένε δεν μου φτάνουν οι ώρες της μέρας, για τη δουλειά μου, να δω την οικογένειά μου, να διοικήσω μια επιχείρηση τριών, τεσσάρων, πέντε εργαζομένων και έτσι είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν πώς ένας άνθρωπος, ο οποίος διοικεί για λίγους μήνες τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ο οποίος έχει πάρα πολλά προβλήματα, πώς μπορεί να το κάνει όλο αυτό και να έχει αποτέλεσμα και να μπορεί διοικήσει ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα, το τρίτο τη τάξει αυτή τη στιγμή. Δεν το έχω ξανακούσει και πέραν του χρόνου, είναι λίγο και ένα ζήτημα θεσμικό. Είναι ο δήμαρχος Αθηναίων. Μπορεί να δούμε, ας πούμε, τον πρόεδρο του κόμματος που θέλει να γίνει και αξιωματική αντιπολίτευση και ο στόχος μπορεί να είναι αύριο – μεθαύριο να γίνει και κυβέρνηση της χώρας, να είναι ο πρώτος πολίτης του μεγαλύτερου δήμου της χώρας; Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα τα αξιολογήσουν όλα αυτά, εκείνοι θα αποφασίσουν, εκείνοι ξέρουν για το κόμμα τους», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT