Ανδρουλάκης στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ: «Εκλογή ηγεσίας στις 6 και 13 Οκτωβρίου»

Ανδρουλάκης στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ: «Εκλογή ηγεσίας στις 6 και 13 Οκτωβρίου»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών» και τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια» - Η αυτοκριτική, ο οδικός χάρτης και οι αιχμές.

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλογή ηγεσίας στις 6 και 13 Οκτωβρίου πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας άφησε αιχμές προς το εσωκομματικό ακροατήριο κάνοντας λόγο για «παρασκηνιακές συμφωνίες και πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνοντας ότι «δεν θα είναι όμηρος κανενός». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, παρουσίασε τον οδικό χάρτη τον οποίο εισηγείται και είπε ότι «είναι αυτονόητο» ότι θα ζητήσει ανανέωση εντολής από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο της αυτοκριτικής που πραγματοποίησε, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «θα έπρεπε να έχουμε πετύχει περισσότερα» και ότι «δεν πετύχαμε όλους μας τους στόχους». Παράλληλα, όμως, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην καταστροφολογούν, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα σε όλη την ελληνική περιφέρεια

«Η διαφορά μας με τη ΝΔ ήταν πάνω από 30 μονάδες και από τον ΣΥΡΙΖΑ 24. Τώρα η διαφορά με τη ΝΔ είναι στο μισό και με τον ΣΥΡΙΖΑ δύο μονάδες», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχει στρατηγική ήττα της ΝΔ και ήττα της πολιτικής του TikTok του κ. Κασσελάκη, εμφανίζεται εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ. 

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

Με εμφατικότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε «τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάλογα προηγούμενων σεναρίων περί στρατηγικής συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Απευθυνόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους μίλησε για χαρακίρι που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τίς Ευρωεκλογές, ενώ παραδέχθηκε ότι «από μένα τον ίδιο έγιναν λάθη και δεν έχω καμία δυσκολία να αναλάβω την ευθύνη. Αναγνωρίζω ότι σε κάποια κρίσιμα ζητήματα στείλαμε θολό πολιτικό μήνυμα και εμφανιστήκαμε με διγλωσσία. Και αυτό είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να διορθώσουμε το επόμενο διάστημα», σημείωσε κι υπογράμμισε χειροκροτούμενος:

«Εχω νέα λοιπόν για τους νέους σκηνοθέτες του παρασκηνίου. Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί σε συνιστώσα. Πιστεύω στον διάλογο και την προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας. Η επιλογή της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ και της παράλληλης πολιτικής διεύρυνσης είναι μονόδρομος. Όμως, ας τα ξεκαθαρίσουμε: Συγκολλήσεις κορυφής και διαπραγματεύσεις με πρόσωπα που κάνουν την ανάγκη της πολιτικής τους επιβίωσης φιλοτιμία, δεν ενισχύουν τη δημοκρατική παράταξη αλλά θα τη χρεοκοπήσουν ηθικά και πολιτικά με αποτέλεσμα τη μακροημέρευση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «με σκιές του παρελθόντος όπου ο πυρήνας της στρατηγικής τους τα τελευταία 10 χρόνια ήταν η τοξικοποίηση και εν τέλει η διάλυση του ΠΑΣΟΚ, εγώ προσωπικά δεν έχω καμία δουλειά. Καθαρές κουβέντες». Πρόσθεσε ακόμη ότι μετά τις εκλογές έχουμε χρέος να προχωρήσουμε σε ένα ενωτικό πολιτικό συνέδριο όπου θα συζητήσουμε τη νέα μας στρατηγική, ώστε πλέον συντεταγμένα να αναδεικνύουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τη χώρα. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν εξασφαλίζεται από την λογική “φύγε εσύ έλα εσύ”».

Δεσμεύτηκε αποδεχόμενος την σκληρή κριτική ότι μετά τις εκλογές χρειάζεται νέα δομή και ένα πιο ολιγομελές Πολιτικό Συμβούλιο ώστε να αποτελεί ένα πραγματικό πολιτικό κέντρο του κόμματος που θα παίρνει αποφάσεις και θα προσδιορίζει.

Σημείωσε τέλος, ότι «οι αντίπαλοι μας δεν βρίσκονται σε αυτή εδώ την αίθουσα» γιατί, όπως είπε, «μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά στο τέλος προχωράμε όλοι μαζί. Η ενότητά μας έχει σφυρηλατηθεί στα δύσκολα. Κι όταν θα ολοκληρωθούν οι εκλογικές μας διαδικασίες, όπως είχα πει και στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT