Πολάκης για Κασσελάκη: Λάθος η υπερπροβολή της προσωπικής ζωής και των οικονομικών του

Πολάκης για Κασσελάκη: Λάθος η υπερπροβολή της προσωπικής ζωής και των οικονομικών του

«Η πολιτική δεν είναι one man show» - Πώς αποτίμησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τι απάντησε για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και στον απόηχο του νέου «ρήγματος» στην Κουμουνδούρου, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης παραχώρησε χθες συνέντευξη στο Action24, ασκώντας, μεταξύ άλλων, κριτική και σε ορισμένες επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως «η πολιτική δεν είναι one man show».

Αρχικά, ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε «αξιοπρεπές το εκλογικό αποτέλεσμα» του ΣΥΡΙΖΑ, «μετά από δύο διασπάσεις», επισημαίνοντας, όμως, πως «έχασε ο Μητσοτάκης, δεν ανεβήκαμε εμείς».

«Τα λάθη του Στέφανου κατά τη γνώμη μου είναι η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του, πως το λένε, επιλογής συντρόφου. Για εμένα, αυτά τα δύο πράγματα μας κόστισαν εκλογικά. Και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. 

Οσον αφορά τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Πολάκης είπε: «Εγώ δεν είμαι γενικά με τη σύγκλιση. Αυτό που θέλω είναι ένα πρόγραμμα που θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση αν δεν πούμε, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, καυσίμων και τροφίμων». Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω να δω την αρένα των θέσεων».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πολάκης είπε ότι «έχουμε να μιλήσουμε από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση πέρσι τον Μάιο. Τότε του είχα πει να κάτσει και να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους. Μιλήσαμε για τις αιτίες, τον Κατρούγκαλο και άλλα, δεν συμφωνήσαμε σε όλα. Αποφάσισε με τιμιότητα να αποχωρήσει. Παίχτηκαν τότε και πολλά σενάρια που κάποιοι του έσκαψαν τον λάκκο. Αποχώρησε. Τώρα δείχνει να εμπλέκεται στην πολιτική, αλλά ρωτήστε τον».

Αναφορικά με την παρέμβαση Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Χανίων είπε πως «πιστεύω ότι ήταν λάθος που δεν ήρθε να μιλήσει στο συνέδριο. Δημιούργησε ένα τραύμα αλλά που επουλώθηκε».

«Δικαιούται όπως όλοι κι αυτός. Μπορεί να κάνει ίδρυμα. Διαφωνώ, και το έγραψα στην ανάρτησή μου, ότι υπερασπίζεται, προσπαθεί να προωθήσει την Κεντροαριστερά με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Γι’ αυτό έγραψα για συγκολλήσεις», σχολίασε στη συνέχεια σε σχέση με το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT