ΠΑΣΟΚ: Το στίγμα των τριών υποψηφίων και ο οδικός χάρτης έως τις εσωκομματικές εκλογές

ΠΑΣΟΚ: Το στίγμα των τριών υποψηφίων και ο οδικός χάρτης έως τις εσωκομματικές εκλογές

Στις 6 και 13 Οκτωβρίου θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες - Τι είπαν Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος στην Κεντρική Επιτροπή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεδρίαση της χθεσινής Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε, όπως αναμενόταν, την αφετηρία της τρίμηνης «περιπέτειας» στην οποία εισέρχεται η Χαριλάου Τρικούπη με ορίζοντα την εκλογή ηγεσία. 

Οπως εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εναρκτήρια ομιλία του, το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί σε εσωκομματικές στις 6 και 13 Οκτωβρίου, με τον πρόεδρο του κόμματος να τονίζει πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια», καθώς και ότι ο ίδιος «δεν θα είναι όμηρος κανενός».

«Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι γι’ αυτό είμαι εδώ και ζητώ τη στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Να νικήσει τη Ν.Δ., όπως στην Αθήνα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Ο κ. Δούκας συμφώνησε επίσης με τον οδικό χάρτη του κ. Ανδρουλάκη και δήλωσε πως συμφωνεί επίσης σε μία ανοιχτή διαδικασία μελών και φίλων, που θα στείλει μήνυμα νίκης.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε και ο Παύλος Γερουλάνος, δηλώνοντας πως «θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα τις επόμενες ημέρες, ανέφερε πως «ξεκάθαρα υπάρχει ανάγκη μιας νέας, δημοκρατικής πλειοψηφίας, μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας». Επιπλέον, η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι «προσωπικά θα είναι παρούσα στην πρώτη γραμμή».

Στο βήμα της χθεσινής διαδικασίας ανέβηκε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ανδρέας Σπυρόπουλος. Σε μία σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε πως θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι να πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Σημειώνεται ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε οι επίσημες υποψηφιότητες για την προεδρία μπορούν να κατατεθούν έως και 3 εβδομάδες πριν από την 6η Οκτωβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να εγκρίνει τα πρόσωπα που θα είναι επίδοξοι πρόεδροι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT