ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για την ηγεσία και η Μιλένα Αποστολάκη

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για την ηγεσία και η Μιλένα Αποστολάκη

«Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία»

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη σήμερα, Δευτέρα, το πρωί ανακοινώνοντας έτσι ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της, και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού. Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με τη μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξή του», αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής του κόμματος. 

Η δήλωση της Μιλένας Αποστολάκη: 

«Στις 6 Οκτωβρίου η δημοκρατική παράταξη θα βρεθεί στις κάλπες, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία.

Αυτή η επανεκκίνηση είναι αναγκαία, αλλά και ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή.

Είναι χρέος απέναντι στον δημοκρατικό κόσμο που ασφυκτιά από τη δεξιά διακυβέρνηση, τη δραματική αύξηση των ανισοτήτων, την αχαλίνωτη αισχροκέρδεια, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, την επίθεση στο κράτος δικαίου και την αδιαφάνεια. 

Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτή η πολιτική πρέπει και μπορούν να ηττηθούν.

Στην πορεία προς τη νίκη απέναντι στη Ν.Δ., χρειαζόμαστε ένα αναβαπτισμένο κόμμα με συλλογική λειτουργία, καθαρό πολιτικό μήνυμα, μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή, που είναι το κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, επαφή με τους φορείς, τα συνδικάτα και τα κινήματα και άνοιγμα στους πολίτες του κατακερματισμένου προοδευτικού χώρου, ώστε να γεννηθεί ξανά ελπίδα και προσδοκία.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά ο προοδευτικός πλειοψηφικός φορέας της, και αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας. Αυτός θα είναι ο δικός μου στόχος, όπως επεσήμανα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και γι’ αυτόν θα αγωνιστώ.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία στην υπηρέτηση του στόχου αυτού. Και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με τη μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξή του». 

Ο «οδικός χάρτης» και το στίγμα των υποψηφίων

Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε, όπως αναμενόταν, την αφετηρία της τρίμηνης «περιπέτειας» στην οποία εισέρχεται η Χαριλάου Τρικούπη με ορίζοντα την εκλογή ηγεσία. 

Οπως εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εναρκτήρια ομιλία του, το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί σε εσωκομματικές στις 6 και 13 Οκτωβρίου, με τον πρόεδρο του κόμματος να τονίζει πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σύρεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια», καθώς και ότι ο ίδιος «δεν θα είναι όμηρος κανενός».

«Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, γι’ αυτό είμαι εδώ και ζητώ τη στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη. Να νικήσει τη Ν.Δ., όπως στην Αθήνα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Ο κ. Δούκας συμφώνησε επίσης με τον οδικό χάρτη του κ. Ανδρουλάκη και δήλωσε πως συμφωνεί επίσης σε μία ανοιχτή διαδικασία μελών και φίλων, που θα στείλει μήνυμα νίκης.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε και ο Παύλος Γερουλάνος, δηλώνοντας πως «θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα τις επόμενες ημέρες, ανέφερε πως «ξεκάθαρα υπάρχει ανάγκη μιας νέας, δημοκρατικής πλειοψηφίας, μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας». Επιπλέον, η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε ότι «προσωπικά θα είναι παρούσα στην πρώτη γραμμή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT