«Ουδέν σχόλιο» η αντίδραση των κυβερνητικών πηγών για τις ομιλίες Σαμαρά – Καραμανλή

«Ουδέν σχόλιο» η αντίδραση των κυβερνητικών πηγών για τις ομιλίες Σαμαρά – Καραμανλή

Με φόντο την κριτική που άσκησαν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής στην κυβέρνηση, κύκλοι Μαξίμου ανέφεραν πως «δεν σχολιάζουν δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φόντο την κριτική που άσκησαν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής στην κυβέρνηση, κύκλοι Μαξίμου ανέφεραν πως «δεν σχολιάζουν δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών».

Δίνοντας το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» στο Πολεμικό Μουσείο, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τη νομοθεσία για την ισότητα στον γάμο και τα ελληνοτουρκικά.

Καραμανλής: Η Ευρώπη διολισθαίνει

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής άσκησε σκληρή κριτική στις ηγεσίες της Ευρώπης, σχολιάζοντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εκλογών στη Γαλλία «ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι η Ευρώπη στην οποία πιστέψαμε διολισθαίνει σε βαθιά κρίση».

Αναφερόμενος στον γάμο ομοφύλων, έκανε λόγο για καταχρηστικό δικαιωματισμό που θίγει δικαιώματα και ευαισθησίες όσων σέβονται τον θεσμό της οικογένειας.

Σαμαράς: Ανευ λογικής στο σύμφωνο με την Τουρκία

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «άνευ λογικής» το σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία και διεμήνυσε, ανοίγοντας την ομιλία του, πως ουδέποτε διαπραγματεύτηκε για αξιώματα και ούτε σκοπεύει να το κάνει μελλοντικά.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σημείωσε πως σηματοδοτεί «μία στροφή προς τα δεξιά», λέγοντας ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών «κατέδειξε πως αποδοκιμάστηκε η «woke» Ευρώπη, της ακραίας λαθρομετανάστευσης και της κοινωνικής αποδιοργάνωσης».

«Οχι» στην ισότητα του γάμου

Σχετικά με τη νομοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση «κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος» και διερωτήθηκε κατά πόσον ο πρωθυπουργός άκουσε τους βουλευτές του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT