Ανοικτό το μέτωπο Κασσελάκη και Τσίπρα – Νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοικτό το μέτωπο Κασσελάκη και Τσίπρα – Νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Με νέες αιχμές, αποδέκτης των οποίων είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης χθες, ελάχιστα πριν από νέες κρίσιμες συνεδριάσεις των ανώτατων καθοδηγητικών οργάνων της Κουμουνδούρου.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό μέτωπο με τον προκάτοχό του, πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, διατηρεί με τρόπο ευθύ και αιχμηρό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, εν μέσω συνεχιζόμενων σοβαρών αναταράξεων στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και στο παρά πέντε των κρίσιμων συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας αύριο και της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος της εβδομάδας.

Ειδικότερα, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του (Alpha) ο κ. Κασσελάκης δεν απέσυρε ολοκληρωτικά τον ισχυρισμό που είχε διατυπώσει προ ολίγων 24ώρων με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο κ. Τσίπρας τον υπονομεύει. Περιορίστηκε να σημειώσει, αιτιολογώντας την επιλογή του να κάνει μια δεύτερη διορθωτική ανάρτηση, πως το κάλεσμά του στον πρώην πρωθυπουργό να τον στηρίξει «χωρίς παιχνίδια» ήταν απλώς «πιο ακριβές» στο να εκφράσει αυτό που ήθελε να πει. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε μόνο σε αυτά.

«Αμιγώς πολιτική»

Αφού χαρακτήρισε τη σχέση με τον προκάτοχό του με τυπικό τρόπο και σε αντίθεση με το παρελθόν «αμιγώς πολιτική», δήλωσε αρχικά ότι δεν έχει επιδιώξει κάποια απευθείας επικοινωνία μαζί του. Σημείωσε με έμφαση ότι το κόμμα που παρέλαβε από τον κ. Τσίπρα «είχε παθογένειες, ελλείμματα και τρύπες που έπρεπε να κλειστούν». Ενώ και όσον αφορά τον θόρυβο που προκάλεσε η πρόσφατη δημόσια επισήμανσή του ότι ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «μαύρο χρήμα», με αφορμή σχετική ερώτηση, περιορίστηκε να δηλώσει: «Απ’ ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχει ζήτημα “μαύρου” χρήματος στο ΣΥΡΙΖΑ πριν από μένα. Αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε τον πρώην οικονομικό διευθυντή».

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για «Αυγή», «μαύρο χρήμα» και τις αλλαγές που σχεδιάζει στο κόμμα.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε μεν ότι του πρότειναν επιλογές για να μη γίνει επίπονος οικονομικός εξορθολογισμός στα οικονομικά του κόμματος, αφήνοντας έτσι γενικόλογα να συντηρείται η συζήτηση περί «μαύρου χρήματος» στην Κουμουνδούρου, πλην όμως ταυτόχρονα πρόσθεσε και τη φράση «δεν έχει έρθει κανείς να μου δώσει σακούλες».

Επιπροσθέτως, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως ο ίδιος στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων της «Αυγής» προσέφερε χρήματα –είκοσι χιλιάδες ευρώ, που είναι, όπως ανέφερε, το ανώτερο επιτρεπόμενο εκ του νόμου ποσό οικονομικής ενίσχυσης– αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι ανάλογο δεν έπραξε ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε άλλα στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο

Εμφανισθείς με νέο look –επιμελώς αξύριστος– μετά την επιστροφή από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι δεν σκοπεύει να κινήσει εκ νέου διαδικασίες για εκλογή επαναβεβαίωσης της αρχηγίας στο κόμμα, εντός του οποίου πάντως συνεχίζεται η προς το πρόσωπό του αμφισβήτηση, για να προσθέσει ότι επιμένει στο γνωστό σχέδιό του για δρομολόγηση στο κοντινό μέλλον καταστατικού συνεδρίου, προκειμένου να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό. «Αν δεν γίνει ξεκάθαρο ότι μπορούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, πώς θα πείσουμε ότι μπορούσε να φτιάξουμε τη χώρα; Οποιος διαφωνεί σε θέματα πολιτικής, παραμένει και εμπλουτίζει το κόμμα», είπε μεταξύ άλλων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και για εκείνους που διαφωνούν με την ιδέα των δομικών αλλαγών μέσω του καταστατικού συνεδρίου.

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ύπαρξη σεναρίων –όπως είπε– περί «ρευστοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα «νεφελώδες» κεντροαριστερό σχήμα, τα οποία «πρέπει να τελειώνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT