Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: 900 τα νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025

Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: 900 τα νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη στην έναρξη της πρωινής βάρδιας επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ πραγματοποίησε λίγο μετά τις 6 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεναγήθηκε στον στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Βασίλη Οικονόμου.

Εισήλθε, δε, στο εσωτερικό ενός λεωφορείου, όπου είχε σύντομη συνομιλία με έναν οδηγό. «Μπαίνω με το δεξί» είπε.

Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: 900 τα νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025-1

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για καλύτερα και καινούργια ΜΜΕ στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ηδη κυκλοφορούν τα πρώτα 250, 140 στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη, και έπονται πολλά περισσότερα, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα υπάρχουν 900 λεωφορεία. Ο στόχος διπλός, αφενός να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των παλαιών με σύγχρονα και φιλικά στο περιβάλλον, με επαρκή κλιματισμό και προσβασιμότητα για τους πολίτες με αναπηρία. Οσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει διαπιστώνουν την αλλαγή στην ποιότητα της μετακίνησής τους», τόνισε.

Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ: 900 τα νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025-2

«Χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι απάντηση στον τρόπο διαχείρισης σημαντικών πόρων. Στόχος επίσης να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Κάνουμε πράξη τη δέσμευση να δώσουμε έμφαση στα ΜΜΜ ξεκινώντας με τα λεωφορεία για τη βελτίωση συνολικά της ποιότητας της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι σίγουρος ότι θα τηρηθούν από όλους τα χρονοδιαγράμματα ώστε οι πολίτες να δουν σύντομα μια ποιοτική αναβάθμιση στις μετακινήσεις τους», είπε.


«Όταν πριν από περίπου έναν χρόνο αναλάβαμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μία από τις πρώτες εντολές που λάβαμε από τον πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και να πετύχουμε καλύτερους όρους βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, για πρώτη φορά στην ιστορία των αστικών συγκοινωνιών και για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, έχουμε καινούργια λεωφορεία, 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Λεωφορεία τα οποία εξυπηρετούν με καλύτερους όρους τους πολίτες, ουσιαστικά δεν έχουν καθόλου θόρυβο, βελτιώνουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και είναι απολύτως προσβάσιμα από το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας. 

«Αυτό όμως είναι ένα πρώτο βήμα, οφείλουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Και μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουμε ολοκληρώσει το σύνολο της ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας», συνέχισε ο υπουργός Μεταφορών. Και πρόσθεσε: «Επονται τα 300 λεωφορεία φυσικού αερίου 18 μέτρων και 12 μέτρων, 100 και 200 αντίστοιχα, το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, 211 λεωφορεία στους δρόμους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής τους επόμενους μήνες και ταυτόχρονα το νέο leasing το οποίο κάνει ο ΟΑΣΑ στην Αθήνα, εκτός του νέου διαγωνισμού των 700 λεωφορείων. Αρα, μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει ανανεωθεί πλήρως ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα και θα έχουμε βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα του πολίτη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT